Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El Partit Comunista d'Egipte va anunciar la represa de la seva activitat legal després de 90 anys de clandestinitat. L'anunci sobre "l'inici de les activitats del partit en l'espai social i públic d'Egipte" va ser fet pel líder dels comunistes egipcis, Salah Adly, i va coincidir amb les celebracions del Primer de Maig, Dia dels i les Treballadors/es.

Adly va destacar que el partit defensarà els drets dels treballadors, farà renéixer el moviment sindical i exigirà el compliment de totes les reivindicacions de la revolució de gener (que va enderrocar el règim de Mubarak) com l'adopció d'una nova constitució democràtica i la realització de la llibertat de formació de partits polítics.

El partit comunista va ser prohibit per primera vegada a Egipte l'any 1921, i el seu renaixement va tenir lloc el 1949. Però poc després va ser dissolt durant el mandat del president Gamal Abdel Nasser (1956-1970). Els comunistes van tornar a reorganitzar-se durant la presidència de Anwar Sadat el 1974, quan van restituir el partit il·legal.

Font: Sirius.cat

Etiquetes de comentaris: , ,