Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

La dissolució del partit ja havia estat acordada en el 13è Congrés del PCC, del passat juliol, en la qual s’havia aprovat per una àmplia majoria la convocatòria d’un Congrés extraordinari de dissolució per a aquesta tardor.

En el 14è Congrés del PCC, celebrat ahir, va materialitzar-se doncs la dissolució del partit, aprovada per gairebé tots els delegats i les delegades.

El Partit dels i les Comunistes de Catalunya va ser fundat l’any 1982 per Pere Ardiaca, Josep Serradell, Margarida Abril, Juan Ramos, Celestino Sánchez i tants altres militants referents del comunisme català. La fundació del PCC va representar la materialització d’una ruptura entre diferents sectors del comunisme català que durant anys havien conviscut i treballat plegats sota les sigles del Partit Socialista Unificat de Catalunya.

Des del seu naixement, el PCC sempre ha tingut la consciència de la necessitat de recuperar la unitat. Una unitat política i organitzativa que considerem necessària i imprescindible per a poder garantir la defensa dels interessos de la classe treballadora de Catalunya. Durant més de 30 anys el PCC ha treballat per la unitat, amb encerts i amb errors però sempre des de la consciència que sense unitat comunista no hi pot haver avenços en la unitat de classe ni en la construcció d’un Front d’Esquerres a Catalunya.

La dissolució del PCC no ha estat, lògicament, una decisió fàcil, tanmateix és una decisió valenta i responsable que hem pres de manera absolutament majoritària i amb la il·lusió de confluir amb persones revolucionàries en una gran i nova organització comunista que sigui capaç de plantar cara al capital en aquests moments tan difícils per la classe treballadora catalana i del món.

Els i les militants comunistes del PCC apostem així per la unitat, amb una decisió que esperem que serveixi d’inspiració a totes les organitzacions germanes de dins i de fora de Catalunya.

Des de l’absolut respecte a totes aquelles persones que a dia d’avui segueixen treballant en altres organitzacions, fem una crida a la unitat dels i les comunistes, per responsabilitat, per coherència, per la revolució, a construir entre tots i totes un nou partit unitari revolucionari: Comunistes de Catalunya.

Per la Classe Treballadora!
Per la República Catalana!
Visca Comunistes de Catalunya!


Partit dels i les Comunistes de Catalunya



L'Hospitalet de Llobregat, 1 de novembre de 2014