Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El coordinador general d’EUiA i diputat diu que assistim a“l’actualització del pacte del Majestic” i fa una crida alconjunt de les esquerres a “activar els respectius electorats per ferfront al bloc conservador al carrer i a les institucions”

El coordinador generald’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha constatat avui en roda de premsa que“l’aliança conservadora de CiU i PP es reforça amb una perspectiva de futur aCatalunya i també a Espanya”. Miralles s’ha exclamat “quèlluny queda la visita a notari i que a prop la foto Mas-Sánchez-Camacho!”i s’ha preguntat si CiU ha canviat o estem assistint a una actualitzacióde l’acord entre Pujol i Aznar –el Pacte del Majestic- ara“amb Alicia Sánchez-Camacho de mediadora entre Mas i Rajoy” en laperspectiva de les pròximes eleccions generals.

El dirigent d’EUiA hacarregat contra el primer fruit d’aquest acord CiU-PP, “elspressupostos més antisocials de la història del Parlament de Catalunya, quetindran conseqüències negatives per a la majoria de la ciutadania del nostre país”.Uns pressupostos que va tenir l’abstenció “còmplice” del PP iaquesta complicitat s’ha ampliat amb el canvi de decisió del PPC respectea la sisena hora escolar -que finalment ha donat suport a la proposta delGovern de CiU-, i també amb la foto del president Mas i la líder popular a Palau. Segons Miralles, noresulta creïble l’excusa de la trobada, discutir una proposta per ferfront a l’atur juvenil, tenint en compte que “el dia abans votavenuns pressupostos amb retallades en matèria d’ocupació i en investigació idesenvolupament”. Conclusió: “Mas i Sánchez-Camacho han segellat laseva complicitat política i institucional”. Miralles també s’hareferit a les darreres declaracions de Duran Lleida i del conseller Pelegrí,que han tret ferro als pactes amb el PP, sobretot si tenen com a contrapartidael pacte fiscal, com apuntava el líder d’Unió i candidat de CiU a lesgenerals.


Davant“l’aliança de la doble A conservadora, la d’Artur iAlicia”, ha ironitzat Miralles, la seva formació continuarà contribuint ala mobilització social contra les retallades i el canvi de model social quepretén tirar endavant la dreta. “La majoria de ciutadans i ciutadanes noaccepten aquestes retallades, cas dels treballadors dels hospitals del Mar il’Esperança que avui s’han manifestat contra l’ERO, i volenpreservar uns drets guanyats al llarg del temps amb molts sacrificis”, harecordat el coordinador general d’EUiA. Així, la formaciód’esquerres se sent implicada en “contribuir a fer oposició al carreri a les institucions”.

Miralles ha fet una crida“des del compromís” al conjunt de les esquerres perquè activin elsrespectius electorats amb l’objectiu de fer front al bloc conservador, itambé ha inclòs en la crida a l’abstencionisme crític. D’altrabanda, el dirigent d’EUiA i diputat s’ha volgut adreçar als votantsde CiU que volien un canvi a Catalunya amb aquesta pregunta: “Creien queera un pacte amb el PP, aquí amb els pressupostos i allà per lesgenerals?”.