Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



Carta de Oliviero Diliberto, Secretari Nacional del Partit dels Comunistes Italians (PdCI) : El VI Congrés Nacional del Partit dels Comunistes Italians, es celebrarà el 28, 29, 30 Octubre de 2011, a Rimini amb el títol: "La rivoluzione ad Ottobre. Ricostruire il Partito Comunista, unir la sinistra, battere li destreses "(Reconstruir el Partit Comunista, unificar l'esquerra, derrotar les dretes). Aquest congrés es celebra en un moment polític molt important, en el qual el sistema capitalista i el seu model neoliberista manifesten enormes contradiccions produint crisis agudes sobretot als sectors més fràgils i marginalitzats dels nostres pobles. El Congrés assumeix també un destacat valor polític per al context italià i el treball que, en els últims anys hem desenvolupat. El Partit dels Comunistes Italians està involucrat en el procés de la construcció de la "Federació de l'Esquerra" (Federazione della Sinistra). El nostre partit és un dels quatre membres fundadors de la Federació, juntament amb el Partito de la Rifondazione Comunista, Associació Socialisme 2000 i associació Treball i Solidaritat. El 21 de novembre 2010 es va celebrar el Congrés Nacional de la Federació de l'Esquerra per tal d'adoptar la resolució política, l'estatut i escollir el Consell Polític Nacional. En aquest Congrés la nostra proposta política es sustenta en una proposta unitària, que es caracteritza per una aliança entre totes les forces democràtiques per derrotar als partits de dreta i de Berlusconi, per la convergència de totes les forces d'esquerra (Federazione della Sinistra és un pas fonamental d'aquesta ruta) i per un procés unitari amb la finalitat d'unir als comunistes italians i reconstruir un partit comunista únic al nostre País. Al Congrés ens agradaria debatre també sobre altres temes fonamentals que estan vinculats al pensament socialista, al camí de tranhttp://www.blogger.com/img/blank.gifsició al socialisme, a la naturalesa del Partit Comunista en un país de capitalisme avançat com és Itàlia. En el nostre Document Congressual, ens enfrontem a problemes de línia política i qüestions relatives al debat teòric actual, com: CAPITALISME I SOCIALISME: DEL XX AL SEGLE XXI, LA CRISI DE L'ECONOMIA REAL, EL NOU QUADRE MUNDIAL: LA TRANSICIÓ IRUMBO EL multipolars, LA ITÀLIA, LA POLITICA DE ALIANZAS
LA RECONSTRUCION DEL PARTIDO COMUNISTA.

és informació a Partito dei Comunisti Italiani