Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Estimats homes i dones del PCC,

A finals del mes d’Agost del 2011 estem a punt d’entrar a la tardor en un període decisiu per a Catalunya i España en què les decisions i accions de l’esquerra transformadora en general i dels comunistes en particular seran determinants.

En ple estiu el Govern Central del PSOE, conjuntament amb la dreta extrema del PP, han proposat modificar la Constitució Espanyola per cosificar les polítiques econòmiques neoliberals. Aquesta constitucionalització de les retallades és una veritable declaració de guerra a les polítiques socials, l’estat del benestar i els serveis públics, a més de traspuar una remor de fons centralista en el model d’Estat i autoritària des del punt de vista democràtic. Per això la proposta d’involució constitucional ha de ser confrontada amb l’alternativa política i la mobilització social amb l’exigència democràtica d’una consulta en referèndum.

El Govern Central també una vegada més ha decretat noves mesures d’involució en la legislació laboral en contra dels treballadors i de les seves organitzacions sindicals. Amb l’aprofundiment de la precarització, especialment dels més joves, no solucionarem els problemes d’atur que tenen a veure amb decisions incorrectes que debiliten el teixit productiu del nostre país i reforcen els sectors especulatius.

A Catalunya CiU segueix amb el seu pla de precarització dels serveis públics, especialment els de la sanitat, l’educació i els serveis socials, i encara que discrepa de la forma centralista en els acords PSOE-PP, aplica a Catalunya, de forma implacable, el fons d’aquests.

Per tot això les organitzacions sindicals, el moviment veïnal, les organitzacions estudiantils, els moviments laics i progressistes, el 15-M i les organitzacions polítiques transformadores entre d’altres convoquem mobilitzacions el 6 i 18 de setembre i el 15 d’octubre. Tampoc vull oblidar la Diada de l’11 de setembre i les seves reivindicacions nacionals sota el mirall social. Us demano una participació activa des del PCC en totes aquestes mobilitzacions.

L’esquerra transformadora, amb els comunistes de forma particular, de tot Europa, es troba en ple debat per la seva recomposició, en què destaquen el fracàs de la socialdemocràcia a l’hora de regular el capitalisme financer en lloc de cercar la seva transformació i l’avenç de les opcions feixistes i xenòfobes arreu.

Cal en aquest moment combinar dues propostes igual de necessàries, la unitat democràtica contra el feixisme i la reconstrucció sòlida del projecte transformador en què els comunistes hem de seguir jugant un paper estratègic.

Així doncs, les Eleccions Generals convocades per al 20 de Novembre no són una batalla electoral més, són un moment decisiu que comportarà decisions amb conseqüències estratègiques per a l’esquerra transformadora en general i els comunistes en particular a España i Catalunya.

La política del PCC aprovada al 12è Congrés i a les posteriors reunions del CC aposta per l’enfortiment d’EUiA i IU i a partir dels seus projectes transformadors la suma creativa amb d’altres expressions de l’esquerra. La reedició de la Coalició ICV-EUiA a Catalunya i el seu acord electoral amb el projecte federal d’IU i d’altres a nivell d’Estat són una base mínima per als comunistes del PCC.

És per això que us demano que el conjunt del Partit realitzi una bona discussió política de les prioritats del moment i així es desplegui en l’acció de la mobilització i l’acció política.

Com vaig assenyalar en el discurs de la Festa d’Avant 2011, el capitalisme és fort, però les nostres conviccions són més fortes encara.

Bona feina amics i amigues,

Joan Josep Nuet i Pujals

Secretari General del Partit dels i les Comunistes de Catalunya

31 d’Agost del 2011

Etiquetes de comentaris: , ,