Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



Comite Central del Partit dels i les Comunistes de Catalunya

El Comitè Central del PCC, reunit aquest dissabte 17 de setembre en una llarga sessió a Sants, ha debatut en profunditat aspectes importants de la mobilització social per a la propera tardor i el seu posicionament davant les properes Eleccions Generalsl. Sense cap vot contrari, la direcció del PCC ha aprovat el document presentat pel secretari general, Joan Josep Nuet, que considera que l'actual situació de crisi econòmica i d'atac a la classe treballadora requereix de la mobilització social unitaria i de la Unitat de totes les forces d'esquerra per damunt dels interessos partidistes.

"El PCC aposta per afrontar el procés de les pròximes Eleccions Generals del proper 20 de novembre sumant els efectius que ja van concórrer en 2004 i 2008 a la Coalició ICV-EUiA-IU i que posteriorment el 2008 van conformar Grup Parlamentari conjunt al Congrés amb ERC. La fórmula concreta que fins ara s'ha donat ha estat l'aposta per una gran coalició liderada a Catalunya per ICV-EUiA i a l'Estat per IU que sumi l'espai polític i social de l'ecologisme, l'experiència dels sindicalistes de classe, a persones de la cultura popular i progressista i dels moviments i partits alternatius al neoliberalisme i les seves polítiques".

El PCC es reafirma doncs en la seva línia estratègica del Front d'Esquerres que considera "va més enllá de la coalició ICV-EUiA", i vol reforçar el treball de l'organització en els moviments i organitzacions socials i en el Moviment 15-M. El PCC opina que la reedició de la coalició a Catalunya és una prioritat, al mateix temps que la relació federal amb IU a nivell estatal i els acords amb forces de l'ecologisme polític i social, el nacionalisme d'esquerres, els sindicalistes i el mon de la cultura. Així doncs, el PCC vol conectar amb l'amplia demanda popular d'unitat de les esquerres a l'hora que reforçar l'espai polític i social de la tranformació i enfortint aquesta base de forma amplia i unitaria construir majories que puguin frenar i derrotar les polítiques neoliberals.