Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



Alguns observadors pensaven que el congrés de Die Linke en Erfurt s'anava a convertir en un camp de batalla entre les sensibilitats més reformistes i els clàssics o “lafontainistas”, va ocórrer el contrari. Die Linke va tenir una convenció en pau. Quatre anys després de la seva creació, compte amb una programa polític i ideològic que satisfà a la militància.

El Congrés mostra la seva determinació per canviar el sistema polític, el seu objectiu: el socialisme democràtic. Vol nacionalitzar la Banca i les empreses energètiques. Proposa a més pujar els impostos sobre les herències, els beneficis dels trusts i dels patrimonis elevats. Postula la setmana laboral de 30 hores i un sou mínim que aconsegueixi el 60% del sou mitjà.
En política exterior, Die Linke vol abolir l'OTAN i acabar amb les “ operacions de guerra” de l'Exèrcit alemany. No obstant això, el programa sí permet les denominades “operacions humanitàries”.

Die Linke ha de lluitar contra una caiguda en picat en les expectatives electorals: a nivell nacional ha baixat al 6%. És cert que la seva crisi interna és un factor que ha contribuït a això, així com l'aparició del Partit Pirata com a “partit de protesta”.Tenint en compte que Alemanya està sent governada per la coalició formada pel bipartito de la canceller Angela Merkel, el SPD i Verds, Die Linke ho tindria fàcil per definir-se com a alternativa política i social.

En aquest sentit, Jürgen Reents, director de Neues Deutschland explica que el partit necessita ara, temps. Queda pendent el debat sobre qui ha de dirigir Die Linke i si cal decidir-ho ara, comporta el risc de cremar el personal qualificat abans d'hora i de perdre el tren rumb a les eleccions generals de 2013.

També al seu Congrés Die Linke (es va solidaritzar amb les protestes socials a Xile, exigint més suport "a la lluita comuna dels països llatinoamericans per un món solidari”. Die Linke veu, a més, amb simpatia solidària les tendències d'integració dels estats llatinoamericans, en particular els projectes d'ALBA, així com UNASUR. Llatinoamèrica va tenir un lloc destacat en les manifestacions de solidaritat del Congrés.

Més informació : Amplia informació de Jairo Gonzalez, representante del Polo Democrático al Congrés.
Informació de Prensa Latina