Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.




Miralles pregunta a Mas: "President, són tant altes les parets de Palau que no veu ni escolta el que li estan dient milers de ciutadans? Així no!"
El vicepresident del grup parlamentari d'ICV-EUiA insta al President de la Generalitat a escoltar i rectificar les polítiques del Govern "pel bé de la gent i del país" i proposa un referèndum per a què la ciutadania decideixi si vol "retallar o redistribuir"

President Mas, cada dia són més el govern de la “sorpresa inquietant”, la sorpresa inquietant per les persones i els serveis públics. Exemples: l’informe que no coneixem per privatitzar l’ICS, o la proposta fum d’ahir sobre les hipoteques, que no és nova, que no l’han dotada i que mostra que en temes d’habitatge no han fet res.

President cada dia més persones, organitzacions i entitats expressem un desacord amb les polítiques del Govern i que a Catalunya es viu pitjor que fa 10 mesos.

Volem conèixer si pensa escoltar i si rectificarà les seves polítiques, pel bé de la gent i del país.

El seu no com a resposta, va molt més enllà d’un resposta a ICV-EUiA. Política és fa al Parlament i la fa la gent. I no voler escoltar i no rectificar, és dir no als professionals i usuaris de la sanitat pública, i als professionals, pares i alumnes de l’escola pública i la universitat. Un no als milers de persones que van manifestar-se el passat 15-O a les capitals catalanes, als sindicats i als joves aturats. Un no al darrer informe del Síndic de Greuges, a les entitats del tercer sector i a les famílies desnonades, com les que estan als pisos del Verdum.

President, són tant altes les parets de Palau que no veu, ni escolta el que li estan dient milers de ciutadans? Així no! Cada cop més gent surt del silenci i la resignació, i estan dient prou i que així no se surt de la crisi.

ICV-EUiA li demana un gir en la política d’ajust infinit, per què milers de catalans i catalanes estant patint i censuren la seva política. Li demanen milers i milers de catalans i, també, cada cop més veus a Europa i al món diuen que la política d’ajust i retallades impossibilita la sortida de la crisi: es destrueixen llocs de treball, no es reactiva l’economia, no es fomenta la demanda interna i s’acaben generant més dèficits.

Fins i tot la reunió del G-20, ha dit que s’havia de reorientar la política d’ajustos, com la seva.

Senyor Mas, redistribuir abans que retallar i posar l’economia al servei de les persones. Com? Foment de l’ocupació, que pagui més qui més pot i manteniment de l’estat del benestar.

Per això avui li demanem que escolti i rectifiqui. I, si creu que té el suport ciutadà, li proposem més democràcia: amb una consulta per determinar si el país prefereix retallar o redistribuir.
Mès informació a la web d'EUiA : www.euia.cat.