Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El Partit dels i les Comunistes de Catalunya celebra el cessament definitiu de l’activitat armada d’ETA
Barcelona, 20 d’octubre del 2011
Davant l’anunci fet per ETA del cessament definitiu de la seva activitat armada, el PCC i la Joventut Comunista de Catalunya-CJC considerem que és una bona notícia, esperada i demanada des de fa molts anys per la societat basca i catalana. Considerem que amb aquest anunci estem davant del principi del final de la violència i que caldrà seguir caminant cap a la dissolució total de la banda armada i la normalització política a Euskadi.

El PCC i els CJC apostem per la política com a forma de canalitzar les legítimes aspiracions de construcció d'una societat socialment justa i nacionalment plena.

Ara, obert el camí de la convivència pacífica, cal diàleg, mobilització social i proposta política en què s'ha de tenir present el patiment de les víctimes del conflicte i la reinserció social dels seus actors. Cal també amplitud de mires dels poders públics, especialment dels estats de França i Espanya, perquè sigui la societat basca la que dirigeixi democràticament el seu destí.

PCC - PARTIT DELS I LES COMUNISTES DE CATALUNYA
CJC - JOVENTUT COMUNISTA DE CATALUNYA


Si voleu veure el comunicat, el podeu descarregar des d'aquí

Altres comunicats

Comunicat d'EUiA - Esquerra Unida i Alternativa

Dijous, 20 de octubre de 2011
El coordinador general de la formació i diputat, Jordi Miralles, ha declarat que és “una decisió necessària per avançar cap a la fi del terrorisme, cap a la pau i la normalització política a Euskadi”

El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha celebrat en nom de la formació l’anunci per part d’ETA de cessament definitiu de l’activitat armada, un anunci “esperat des de fa temps” i també una “decisió necessària” segons Miralles “per avançar cap a la fi del terrorisme, cap a la pau i la normalització política a Euskadi. Ara és l’hora de la política”, ha declarat el dirigent d’EUiA, que ha instat els governs espanyol i francès a obrir un procés de diàleg.

Comunicat de CCOO
ETA anuncia el “cese definitivo de la actividad armada”
CCOO cree que estamos ante una excelente noticia: gana la democracia

El anuncio de ETA de proceder al “cese definitivo de la actividad armada”, constituye a juicio de CCOO, una excelente noticia porque estamos ante la posibilidad cierta de una convivencia en paz de toda la ciudadanía vasca y española, y una constatación inapelable: el triunfo de la democracia sobre el terrorismo. “Observamos un cambio cualitativo en este último comunicado de ETA, que no se le escapa a nadie, y es el anuncio de “cese definitivo” de la violencia, frente a la retórica difusa de anteriores comunicados”, precisa CCOO.

CCOO valora por ello el comunicado y cree de gran trascendencia el impacto del mismo en la sociedad española, una sociedad que se ha movilizado con firmeza y extraordinaria madurez contra el terrorismo, y que ahora espera que las fuerzas políticas y los poderes públicos sepan estar a la altura de las circunstancias, para llevar a buen término el cierre definitivo de este largo episodio de violencia de ETA que ha conocido nuestro país.

Finalmente, CCOO apuesta porque la democracia y las instituciones que la representan administren con responsabilidad, justicia y generosidad este nuevo tiempo que se abre en el País vasco y España, un tiempo también de explícito reconocimiento a las víctimas del terrorismo, porque la democracia no progresará sin memoria.

Etiquetes de comentaris: , , , ,