Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


ICV-EUiA ha celebrat ahir al matí a l'INEFC la seva convenció programàtica en què més de 350 persones han votat el programa de la coalició de cara a les eleccions generals.

DESCARREGA AQUI LES 100 PRIORITATS DE LA COALICIÓ
El text de les propostes programàtiques ha estat aprovat per unanimitat pels participants a la jornada. Així mateix, la militància ha escollit entre un centenar de prioritats les que seran les 30 principals per la pròxima legislatura i els temes claus durant la campanya electoral. Les 30 prioritats han estat enunciades per la candidata número 2 i diputada al Parlament de Catalunya, Laia Ortiz, i el responsable de programa d’EUiA i regidor de Sant Adrià de Besòs, Grego Belmonte.

En la seva intervenció durant la convenció, el cap de llista d'ICV-EUiA, Joan Coscubiela s'ha compromès a "plantar cara" i a "passar a l'acció" en contra dels mercats, dels lobbys i dels seus representants polítics per tal de garantir “polítiques socials, ecologia i llibertat”. Coscubiela, davant de la militància de la coalició, ha assegurat que tenen el repte de "ser el referent de la gent d'esquerres i progressista del carrer", per tal de donar-los veu, i perquè "ningú es deixi arrossegar pels cants de sirena de l'abstenció". "El 20-N és el moment que tothom parli amb el seu vot", ha afegit alhora que ha assegurat que vol portar al Congrés "la veu de la gent del carrer, que no es resigna i vol plantar cara als poderosos".

Coscubiela ha insistit que des d'ICV-EUiA "no volem fer pedaços, ni petites esmenes, anem a canviar-ho tot, i el programa que hem decidit avui expressa aquesta intenció de canviar tot el que no funciona". "O intervenim nosaltres o ens intervenen", ha afirmat Coscubiela, i per això, ha dit, des del nostre programa proposem una fiscalitat justa, per evitar més retallades; una nova economia sostenible, social i productiva, per crear nova ocupació, i una democràcia de debò, cada dia i no cada quatre anys". "Defensem la sobirania de Catalunya davant dels Estats i la sobirania dels catalans davant dels mercats", ha destacat.

De la mateixa manera, el cap de llista ha alertat que "el nostre principal adversari és la resignació", perquè "davant d'una dreta mobilitzada hi ha un sector de l'esquerra desmobilitzada i desmotivada per les polítiques del Govern Zapatero". Davant d'això, ICV-EUiA compta amb la credibilitat i l'autoritat que dóna la feina feta al Congrés i al Senat i el fet que a Catalunya "som la única oposició i la única alternativa a les polítiques de la dreta conservadora".

D’altra banda, el candidat número 3 per Barcelona i responsable d’Acció Política d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha destacat en la seva intervenció davant el plenari que aquest moment polític requereix de valentia i ha lloat l’ambiciós programa de la coalició pe fer front a l’ofensiva ideològica i política de la dreta catalana i espanyola, que “intenten vendre una sortida de la crisi amb les seves receptes neoliberals”.

Nuet ha afirmat que ICV-EUiA està a l’alçada del que requereix la realitat actual perquè “diem les coses clares, com que els rics paguin més o que la crisi té responsables, i tenim propostes que responen al debat real de la societat, també al 15-M”. El candidat ha instat la gent de la coalició a avançar-se i incorporar altres propostes com la necessitat d’una banca pública, una renda bàsica o la democràcia 4.0 com a possibilitat de vot directe de la ciutadania pel que fa a les iniciatives presentades a les Corts generals.

Nuet ha acabat fent una crida als i les “activistes” de la coalició roig i verda a explicar el programa per les generals als barris i a les empreses i ha dit que ICV-EUiA “som el futur i l’esperança.”

Prohibir por ley la privatización de los centros sanitarios públicos.
ICV-EUiA ha sometido a votación el programa electoral con el que intentará aumentar su fuerza en el Congreso de los Diputados. La coalición ICV-EUiA ha celebrado su convención programática, en la que centenares de militantes han discutido el programa electoral -que consta de 880 propuestas- y han decidir qué 30medidas centran el discurso de izquierdas

El programa combina la filosofía tradicional de la formación de izquierdas con medidas surgidas a raíz de la crisis económica y sus consecuencias. También se nota la impronta de algunas propuestas de los indignados y los efectos de los recortes sociales.

Una de las medidas de la formacion rojiverde es prohibir por ley la privatización de los centros sanitarios públicos. ICV-EUiA plantea modificar la ley de gestión del sistema nacional de salud, una demanda que, de prosperar, echaría por tierra el futuro que la Generalitat prevé para el Instituto Catalán de la Salud (ICS). Los ecosocialistas también reclaman impedir los recortes sanitarios, con una ley orgánica que equipare los gastos sanitario y social a la media de la Unión Europea.

El programa tiene un marcado carácter socioeconómico. En la vivienda se hace especial hincapié, con la dación en pago como medida destacada. La dación, propone ICV-EUiA, debe estar acompañada de medidas alternativas para que el desahuciado pueda disponer de una vivienda digna. La propuesta establece que las entidades que se hayan acogido al Fondo de Reestructuración Ordenada Bancaria (FROB) apliquen la dación "de manera inmediata".

Las políticas ecológicas ocupan una parte importante del programa. ICV-EUiA presenta un amplio paquete de fiscalidad verde, que establece impuestos para la energía nuclear, los residuos y las sustancias contaminantes, y la modificación de otros impuestos -como el IVA, el IRPF y los hidrocarburos-. En plena discusión sobre la política nuclear se reclama el cierre de todas las centrales en el año 2020 y una ley que sirva para que en 2040 el 100% de las energías sean renovables. Ambas normas se suman a un ambicioso plan estatal de lucha contra el cambio climático. Las políticas sostenibles también imprimen las propuestas en infraestructuras (cumplir el plan ferroviario catalán de 2014) o trabajo.

En política cultural se promete suprimir la ley Sinde. El bloque que combate mejorar la calidad democrática también tendrá su protagonismo en campaña. ICV-EUiA exige una ley de registro y control de lobbies para que los ciudadanos conozcan qué contactos tienen los políticos con los grupos de presión.

Etiquetes de comentaris: , , , , ,