Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


NOTA DE PREMSA // 04/10/11
PROPOSTA D’ACORD ICV-EUiA PER A LES ELECCIONS GENERALS DEL 20 DE NOVEMBRE . Aprovada pel Consell Nacional d’EUiA aquest vespre a les Cotxeres de Sants

Esquerra Unida i Alternativa considera que el moment de crisi que colpeja als sectors populars requereix de les més amples mostres d’unitat i de confluència social i política de l’esquerra transformadora, roja i verda, connectant amb els desitjos i anhels del nostre poble, esdevenint una eina útil per les seves lluites socials i polítiques, i concretant, en propostes d’acció política i programàtica, aquestes reivindicacions per fer front als atacs dels poderosos amb alternatives i solucions de progrés. Una elaboració programàtica a fer, de manera oberta i participativa, en una convenció.

Esquerra Unida i Alternativa, aplicant els acords adoptats en el seu Consell Nacional del 21 de Setembre, conseqüentment reitera:

1- Signar la coalició a nivell d’Estat entre IU, ICV, EUiA, i d’altres forces polítiques de l’ecologisme, el nacionalisme d’esquerres, i l’esquerra transformadora. Aquesta coalició es concreta a Catalunya sota la denominació ICV-EUiA i amb una gestió independent, sobirana i solidària en favor de la gent.

2- Esquerra Unida i Alternativa segueix defensant que la representació electa a les Corts Generals de la Coalició ICV-EUiA ha de reflectir la seva realitat plural, i s’ha de donar de manera compartida per ambdues organitzacions. Per tant, de la manera adient a la negociació mantenim la defensa del diputat d’EUiA com a segon a Barcelona.

Esquerra Unida i Alternativa, des de la seva 5a Assemblea Nacional de l’any 2008, ha apostat per enfortir i ampliar la Coalició ICV-EUiA, i per fer-la més política. Un posicionament que tornem a reiterar a ICV i a les persones amb les que hem treballat electoralment i socialment.

Esquerra Unida i Alternativa es reafirma en aquesta posició, que vol continuar desenvolupant i profunditzant, amb els canvis que siguin necessaris després de 8 anys de treball en comú d’ambdues organitzacions. En aquest sentit, Esquerra Unida i Alternativa està disposada a iniciar un diàleg constructiu que permeti definir una nova etapa política de la Coalició ICV-EUiA, el seu millor funcionament, la seva visualització pública, i la seva presència institucional.