Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


PCC

En Joan Josep Nuet, Secretari General del Partit dels i les Comunistes de Catalunya (PCC), ha sortit elegit diputat al Congrés d'Espanya, per la coalició ICV-EUiA-IU (Izquierda Unida), a les eleccions celebrades ahir 20 de novembre. La coalició va obtenir 236.916 vots i el 9.07% dels vots a la província de Barcelona, demarcació en què va ser elegit. A les eleccions del 2008 a la província de Barcelona els vots obtinguts per la mateixa coalició van ser 155.674 i el 5.56% que van significar un sol diputat.

A les eleccions del 2011 els vots a la coalició han estat 279.599 a tot Catalunya i un 8.09%. A les eleccions del 2008 els resultats van ser 183.338 i un 4.92%

En el conjunt de l'Estat la coalició d'Izquierda Unida ha obtingut 11 diputats, (el 2008 en va aconseguir 2) i 1.680.810 vots (969.946 vots el 2008) i el 6.92%.

Comunicat d'EUiA-Esquerra Unida i Alternativa

El coordinador general d'EUiA lloa el "trident d’esquerres, ecologista i catalanista” que representaran els diputats d’ICV-EUiA al Congrés, Joan Coscubiela, Laia Ortiz i Joan Josep Nuet

Els tres nous diputats de la coalició ICV-EUiA al Congrés han comparegut aquesta nit davant dels mitjans de comunicació i de centenars de militants i votants de la coalició, acompanyats pels seus respectius caps de files, Joan Herrera i Jordi Miralles, i els senadors Jordi Guillot i Joan Saura.

La primera valoració dels resultats ha estat la del coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, qui amb visible alegria ha lloat “el trident d’esquerres, ecologista i catalanista” que representaran els diputats d’ICV-EUiA al Congrés, Joan Coscubiela, Laia Ortiz i Joan Josep Nuet. El vicepresident de la coalició roig i verda ha valorat positivament el resultat obtingut, doncs “no només s’ha crescut” sinó que “s’ha multiplicat per tres” el nombre d’escons respecte a les anteriors generals. “Estem contents i disposats a administrar bé aquest bon resultat”, ha dit el dirigent d’EUiA i diputat, insistint que ICV-EUiA “assumim la confiança dels nostres milers d’electors”, que es traduirà en “un grup fort i plural al Congrés”. Tot i així, Miralles ha mostrat “preocupació pel creixement de les dretes a Catalunya i a Espanya”, per això ha explicitat el compromís de la coalició de “convocar a partir de demà mateix als votants, l’afiliació i els nostres càrrecs públics per seguir treballant pels drets socials i nacionals al carrer i a les institucions”.

Miralles ha assegurat que “la família roig i verda no callarem, seguirem sumant pluralment i confrontant-nos amb CiU i PP”. Per al coordinador general d’EUiA aquest són temps “de suma, d’unitat i d’enfortir l’espai d’ICV-EUiA.”

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha afegit que la coalició ha demostrat que és “l’esquerra que no es resigna i que no calla” per constatar seguidament constatat que “aquesta no és una bona nit ni pel país, ni pels usuaris dels serveis públics, ni pels treballadors”. Malgrat la majoria absoluta del PP i la victòria de CiU a Catalunya, Herrera veu en el resultat d’ICV-EUiA i IU “un bri d’esperança” que donarà a l’esquerra alternativa que té “les idees clares” més força al Congrés.

Herrera ha destacat que els d’aquestes generals són els millors resultats d’ICV-EUiA des de la seva constitució: “No som només l’esquerra que resisteix, som l’esquerra que planta cara i puja”, ha declarat el president del grup parlamentari català, que també ha valorat que “la gent que es rebel·la s’acaba identificant amb la veu de l’esquerra ecologista i catalanista” que representa ICV-EUiA i que parlarà a Madrid “en defensa de la democràcia i la plurinacionalitat de l’Estat.”

Per acabar i abans de donar-li pas, Herrera ha volgut agrair el cap de llista al Congrés, Joan Coscubiela, que hagi permès a la coalició roig i verda “superar fronteres” gràcies a la “feina ben feta” en aquesta campanya i ha reiterat les paraules de Miralles respecte al “magnífic trident” que formaran Coscubiela, Ortiz i Nuet per “construir alternatives des d’avui mateix” per fer front “a la que està caient.”

Arribat el moment del flamant nou diputat, Coscubiela ha agraït el seu suport als electors, i a la gent de la coalició i la militància que hagi treballat tant amb uns recursos limitats. Davant el moment econòmic actual que ha qualificat de “dur i complicat”, el cap de llista d’ICV-EUiA ha expressat “un triple sentiment”: preocupació per la baixa participació en les eleccions; una gran satisfacció pels “molt bons resultats” obtinguts per la coalició i perquè “la gent ens ha acompanyat en el nostre crit de no callar, de parlar i plantar cara”: i finalment “inquietud” per la pujada de les dretes, tot i que ha assegurat que “demà mateix ja ho haurem metabolitzat i començarem a fer el que ens hem compromès: construir un projecte d’esquerres, verd i nacional. Complirem el compromís polític de la coalició”, ha conclòs Coscubiela.

Comunicat del PCE - Partido Comunista de España
El Secretario General del Partido Comunista de España vuelve al Congreso
Mundo Obrero Digital / 20 nov 11

El Secretario General del Partido Comunista de España, José Luis Centella, lleva de nuevo al PCE al Congreso de los Diputados y lo hará como diputado de IU-LV: la izquierda plural por Sevilla. Para Centella estos son unos resultados conseguidos con mucho trabajo y el buen hacer de la organización. “Lucharemos por la regeneración democrática de este país, trabajaremos por la democracia económica y el reparto de la riqueza y llevaremos la voz de la clase trabajadora al Parlamento poniendo todos nuestros esfuerzos por una salida social a la crisis defendiendo a los que la están padeciendo más crudamente, aplicando la política económica de IU de generación de empleo”.

El PCE se felicita del resultado electoral de IU que, pese al antidemocrático sistema electoral, vuelve a obtener Grupo Parlamentario propio, con 11 diputados, como ha explicado el Coordinador Federal de IU, y diputado por Madrid, cuando en realidad, con el número de votos a IU-LV “nos corresponderían 25 diputados, es decir 14 diputados más que nos han robado otros partidos”.

Los comunistas, siempre partidarios del sufragio universal, seguirán luchando para que no vuelva a ocurrir que partidos con menos de un 50% de votos impongan el 100% de las decisiones legislativas del Parlamento, como ocurrirá ahora con el PP, por ejemplo que con menos de un 45% de votos tendrá más del 53% de los diputados del Congreso.

Intervenció de Cayo Lara, 20 de Novembre de 2011



Consulta els resultats aquí
Resultats al Congrés
Resultats al Senat

Etiquetes de comentaris: , , , ,