Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


ICV-EUiA reuneix a 300 persones a l’acte d’inici de la campanya a les generals, que ha tingut lloc al Prat de Llobregat . A l’acte d’inici de campanya que ha celebrat ICV-EUiA al complex esportiu Sagnier del Prat de Llobregat, ciutat governada pels roig i verds amb l’alcalde Lluís Tejedor al capdavant, el candidat d’EUiA a les generals i número 3 d’ICV-EUiA per Barcelona, Joan Josep Nuet, ha apostat per posar “més passió a la campanya” i per “fer parlar a la indignació de la gent” per a què esdevingui en suport a la coalició el pròxim 20-N.

Nuet ha reivindicat “una nova economia i una nova democràcia” per a què les persones puguin decidir sobre les seves vides i que no ho facin els mercats. El número 3, que ha aprofitat per celebrar el reconeixement de l’estat palestí per part de la UNESCO, ha dit que “el 20-N també votarem el dret a decidir o la dominació, democràcia o mercats” i ha carregat contra l’aliança de la dreta, PP-CiU, augurant que Duran i Lleida pot ser ministre d’un Govern del PP amb qui comparteix el model de retallades.

Per acabar, Nuet ha reconegut la lluita del moviment 15-M, de la gent que defensa els CAP als seus barris, com a Bellvitge, o dels autodenominats ‘iaio flautes’ que van ocupar una oficina del Banc de Santander a Barcelona fa uns dies per protestar contra els bancs. Per la seva part el cap de llista, Joan Coscubiela, ha fet una crida als 300 congregats a l’acte per “fer escoltar la nostra veu front als quals criden amb entusiasme a favor de l’austeritat, les reformes laborals, l’abaratiment de salaris i les rebaixes fiscals”, ha proclamat referint-se a CiU, PP i PSOE. Coscubiela ha destacat que la coalició roig i verda ha aconseguit que es parli de retallades, “alguna cosa que CiU ha intentant treure del debat”, i ha assegurat que la política dels convergents i del president José Luis Rodríguez Zapatero només aconsegueix augmentar l’atur.

El cap de llista d’ICV-EUiA ha garantit que passarà a l’acció abans, durant i després del 20N fent que la gent parli i no calli, tal com diu el lema de campanya –’…I a sobre hem de callar?’–: “Hem de parlar per dir sí a una democràcia real i no dirigida, sí al dret de decidir i no al centralisme”. Per a Coscubiela, el camí per sortir de la crisi passa perquè el carrer, escoles i hospitals traslladin la seva indignació votant a la coalició el 20-N, i ha fet extensiva la crida als “indecisos” i als decebuts amb les polítiques de l’encara president Zapatero.

D’altra banda, el coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha fet una crida a frenar la dreta a la comarca del Baix Llobregat –recordant que el PP ha donat el tret de sortida de la campanya a Castelldefels, on governa-, a Catalunya i al conjunt de l’Estat espanyol: “En aquestes eleccions ens hi juguem el futur respecte a com sortim de la crisi, amb quin estat de benestar i quina qualitat democràtica, quines relacions Catalunya-Espanya, quines  noves passes al País Basc…”, ha senyalat Miralles, que ha instat la gent a decidir des del present per un futur de drets, no de retallades. “No callarem, farem propostes i les explicarem” ha advertit el dirigent d’EUiA, que ha desitjat uns bons resultats a la coalició i als seus candidats i candidates.

A l’acte també han intervingut l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, la regidora de la coalició a Montcada i Reixac i candidata, Alba de Lamo, la candidata número 2 per Barcelona i diputada al Parlament de Catalunya, Laia Ortiz, i el secretari general d’ICV, Joan Herrera, que ha lloat el cap de llista de la coalició, en ‘Coscu’, per ser “la garantia d’un gir cap a l’esquerra i d’una veu plural al Congrés, la de l’opció de l’esquerra verda i nacional que planta cara.”