Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


  La Izquierda Plural.
Les forces polítiques d’Izquierda Unida, Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa i Chunta Aragonesista han arribat a un acord inicial per a constituir un Grup Parlamentari en el Congrés amb el nom d’IU, ICV-EUiA, CHA: La Izquierda Plural.

La direcció del  Grup estarà formada per dues persones d’IU, dues d’ICV-EUiA i  una de CHA.

La relació de portaveus:

·        Cayo Lara, president-portaveu
·        José Luis Centella, portaveu adjunt primer
·        Joan Coscubiela, portaveu adjunt segon
·        Joan Josep Nuet,  portaveu adjunt tercer
·        Chesús Yuste,  portaveu adjunt quart
En la Diputació Permanent es nombraran els membres titulars i suplents que corresponguin segons l’ordenació anterior de portaveus.

En les qüestions que afecten Catalunya, la coalició ICV-EUiA  gestionarà el posicionament polític. Així como CHA ho farà respecte les qüestions que afecten a Aragó.

IU, ICV-EUiA i CHA participaran amb veu pròpia en el debat d’investidura.

També s’ha acordat la participació plural en les reunions amb el Cap d’Estat i el President del Govern.

Qüestions especialment sensibles per a ICV-EUiA i CHA como la visibilitat de la pluralitat en els grans debats de l’Estat i en el reconeixement de la singularitat política en el treball parlamentari es desenvoluparan en un Reglament de Funcionament del Grup Parlamentari. Per aquest motiu ens emplacem a continuar dialogant i treballant per assolir un acord durant les primeres setmanes de gener de 2012.

 GABINET DE PREMSA
Esquerra Unida i Alternativa
Tel. 93 317 00 34
Cap de premsa: Eva Balart (626 34 42 41)

 premsa@euia.cat