Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


EUIA

La prioritat del grup al Congrés serà frenar els desnonaments, prorrogar l’ajuda als aturats o la derogació de l’última reforma laboral El Grup Parlamentari d’IU, ICV-EUiA, CHA. ‘L’esquerra plural’ ultima una bateria d’iniciatives parlamentàries, amb prop de mig centenar de propostes, que registrarà en el Congrés en els pròxims dies. Un dels portaveus del grup, José Luis Centella, avança que amb aquestes iniciatives, que es concretaran tant en proposicions de llei com no de llei, “perseguim, d’una banda, confrontar amb el pla de retallades que pretén executar d’immediat el president Rajoy. A més, plantejarem mesures de regeneració democràtica que permetin una major participació de la ciutadania en la vida política i institucional, en línia també amb la nostra reclamació de fer més just el sistema electoral”.

Centella completa aquests primers objectius marcats pel treball del grup parlamentari amb “l’elaboració de propostes que defensin una política exterior al marge de les accions militars que des de l’OTAN busquen donar cobertura a l‘intent de posar els recursos naturals del planeta al servei de les multinacionals”.

El diputat d’Izquierda Unida explica que aquests primers treballs parlamentaris “parteixen del desenvolupament de les iniciatives emanades a partir de la Convocatòria Social posada en marxa per la nostra formació fa mesos, que se sumen a les aportacions pròpies realitzades des d’ICV-EUiA i la Chunta Aragonesista”.

“La suma de tot això –senyala Centella- propiciarà que els diputats i diputades del grup desenolupin una intensa activitat parlamentària en l’inici de legislatura com suport a les activitats ciutadanes i en defensa d’una autèntica sortida social a la crisi”.

En concret, es preparen més de 50 iniciatives per a la seva presentació de forma immediata. Complint amb allò avançat per IU en la campanya electoral del 20-N, entre aquestes primeres propostes hi ha la que busca garantir el dret constitucional a la vivenda, prioritzant als treballadors en situació d’atur i altres persones afectades per la crisi.

Per això, IU perseguirà que se suspengui de forma immediata l’execució de tots els embargaments de la vivenda habitual que afecten a aturats com a conseqüència de l’impagament de la hipoteca”.

Una altra de les iniciatives reclama prorrogar l’ajuda de 400 euros a les persones en situació d’atur de llarga durada que hagin esgotat la seva prestació per desocupació o subsidi. Aquesta ajuda acaba el 15 de febrer de 2012.

En aquest mateix àmbit de l’ocupació estaran les propostes per a la derogació de l’última reforma laboral, “que ha demostrat més que sobradament el seu fracàs”, recorda el parlamentari d’IU, així com una proposició no de llei “per a frenar la situació de creixent abús en la utilització dels EROs. Amb ella busquem que s’insti al Govern a regular el rebuig als EROs en les empreses que hagin tingut beneficis l’any anterior”.

El grup d’IU, ICV-EUiA, CHA proposarà també amb la mateixa urgència la defensa i la consolidació del sistema de pensions públiques, des de la recuperació del poder adquisitiu de les pensions perdut en 2011 i el seu manteniment per a 2012”.

D’altra banda, ja dins de les propostes per a la regeneració democràtica, es registrarà la sol·licitud per a la reforma integral de la Llei Electoral (LOREG), encaminada a garantir la proporcionalitat en el repartiment d’escons, per a què tots els vots valguin per igual, sense perdre la representació territorial, en les eleccions generals i en les autonòmiques des d’una circumscripció autonòmica.

No s’oblida tampoc l’objectiu de restablir el dret al vot dels espanyols residents en l’exterior en les eleccions locals -eliminat després del pacte assolit la passada legislatura per PSOE i PP- i que es faciliti en tots els comicis l’exercici del seu dret de vot.

A més, s’instarà al Govern a la presentació d’una llei que reguli els mecanismes de participació directa dels ciutadans, facilitant la Iniciativa Legislativa Popular, i que modifiqui les lleis orgàniques de referèndum i les consultes populars a nivell municipal. Es busca que puguin ser instruments adequats, factibles i vinculants per a canalitzar la participació popular.

Etiquetes de comentaris: , ,