Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


EUIA
Lourdes Carreras, portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA de Castelldefels, ha expressat el desacord de la seva coalició amb la decisió de l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes (PP), d’intentar tancar el greu cas de despotisme, agressions i autoritarisme del regidor Albert Sáenz (CiU) contra una treballadora, amb un trasllat dins el govern.

Per ICV-EUiA, el regidor Albert Sáenz ha de dimitir o bé l’alcalde, Manuel Reyes, l’ha de cessar. Els fets són molt greus tal i com va expressar la regidora Lourdes Carreras al darrer Ple municipal: “La tresorera explica que va ser insultada, increpada, amenaçada… És a dir assetjada i atacada en la seva dignitat de persona i en qualitat de treballadora per l’actual regidor Albert Sáenz Coromina”.

Sobre aquests fets tan greus Joana Miralles, la tresorera que va ser amenaçada, ha presentat denúncia als mossos d’esquadra. Els treballadors/es testimonis dels fets -a través d’un escrit- han manifestat la vulneració de drets viscuda. Les seccions sindicals de CCOO i UGT han denunciat els fets. Els treballadors i les treballadores es van manifestar divendres passat a la Plaça de l’Ajuntament pels greus insults i amenaces per part del regidor Albert Sáenz.

Per ICV-EUiA el regidor Albert Sáenz ha de marxar o ser cessat, no ser traslladat a una altra àrea de l’ajuntament. El trasllat suposa el reconeixement de que els fets van succeir i, per tant, la seva actitud dèspota i autoritària no s’ha de traslladar d’una àrea a una altra àrea municipal. El màxim responsable de que això no es produeixi és l’alcalde Manuel Reyes.

ICV-EUiA no callarà, com va fer al Ple, i no caurà en el silenci davant d’un abús de poder. Els treballadors són persones amb drets i no súbdits. Tot polític electe que comet una injustícia d’aquesta dimensió, com ha fet Albert Sáenz (CiU), ha de plegar i els fets no poden quedar impunes. Aquesta és l’única possibilitat de restablir la normalitat política a l’Ajuntament de Castelldefels i les relacions malmeses en les darreres setmanes amb els treballadors de l’àrea i de l’ajuntament.

De mantenir, per part de l’alcalde, la proposta d’una remodelació interna per passar pàgina als fets, la nostra responsabilitat ens porta a continuar denunciant-ho políticament i mantenir-nos al costat de la Joana Miralles i dels treballadors/es de l’ajuntament.

Per ICV-EUiA, l’alcalde Manuel Reyes (PP) és el màxim responsable de què situacions com la viscuda no es tornin a produir i, per tant, demanem que cessi al regidor Albert Sáenz (CiU).

Lourdes Carreras, portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA de Castelldefels