Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


La cimera de la Unió Europea d'avui ha confirmat, una vegada més, la fidelitat de la U.E. als interessos dels mercats, i la seva voluntat de fer pagar la crisi del sistema bancari i financer als pobles europeus.

Partit de l'Esquerra Europea En lloc d'advocar per la inversió en desenvolupament social i econòmic per Tal de reduir els dèficits, segons va aconsellar la CES (Confederació Europea de Sindicats) entre d’altres, els Caps d'Estat i de Governs europeus han acordat la "disciplina fiscal" a través de la "regla d'or", les sancions automàtiques i un "dret d'ingerència" de la UE dins els pressupostos nacionals. No només no han considerat cap mena de consulta als pobles sinó que a més, volen posar lligams a les sobiranies Nacionals per tal d'imposar l’austeritat.

Amb exclusió de qualsevol intervenció pel Banc Central Europeu per comprar directament el deute dels estats en situació de risc i finançar projectes d'interès general, els líders europeus tornen altre cop a fer impossible una sortida de la crisi i a entreguen Europa en safata als especuladors.

Els instruments - els fons i el mecanisme - anomenats d’ "estabilitat" tenen com a únic fi garantir les rendes dels bancs. Són inútils per a les dones i homes que pateixen de la crisi.
És necessari un control dels bancs públics, la transparència de la multitud d'actius tòxics que circulen encara per tot Europa i desenvolupar una política de crèdit per servir a l'economia real.

És el caos anunciat. El PEE condemna la irresponsabilitat dels líders europeus que s’obstinen en els seus dogmes, mentre que tot prova que aquestes mesures condueixen a la recessió, a la divisió de la U.E. en diverses zones, a l’ augment de les desigualtats i porten Europa cap a un carreró sense sortida.

Hi ha una alternativa per sortir de la crisi. Es basa en el ple exercici democràtic , el control públic dels bancs, la transformació del paper del BCE, la justícia fiscal i l'augment dels ingressos dels ciutadans.

Per al PEE, si cal fer canvis a Europa, és per a satisfer les necessitats dels poble, no les dels mercats.

9 de desembre de 2011PEE - Partit de l'Esquerra Europea

Traducció d'Àngels Martínez Castells

Etiquetes de comentaris: , , ,