Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


  Entre els dies 13, 14 i 15 de gener s’han reunit a Beirut 22 partits d’11 països Àrabs amb la voluntat de presentar el naixement d’un front regional de l’Esquerra Àrab.

La declaració final proposa: Els partits avui presents volem començar per recordar tots els màrtirs que durant les revolucions àrabs han estat morts o empresonats i torturats.
 Acordem:
1. Treballar per implementar la democràcia en totes les seves expressions. El que succeeix actualment al món àrab és un procés històric que les esquerres hem d’aprofitar en la lluita contra l’imperialisme, i afavorir un canvi democràtic radical que permeti una revolució nacional en cada un dels nostres països amb el socialisme com a horitzó.
2. Reafirmem la necessitat d’evitar que l’imperialisme apliqui el seu programa de configurar un “Nou Orient Mitjà” dividint comunitàriament i confessionalment la regió.

3. La situació a Palestina segueix sent un element central en el món àrab, la lluita contra el sionisme, el dret al retorn dels refugiats, la concreció d’un Estat Palestí amb Jerusalem com a capital. Fem una crida a la resistència Palestina i Àrab en totes les seves formes.
4. Cal crear un front nacional i democràtic del món àrab que lluiti per un canvi democràtic i acompanyi el moviment d’alliberament nacional.
5. Cal donar importància a la lluita ideològica, sobretot en els mitjans de comunicació. Per això treballarem per crear una xarxa de mitjans de comunicació de l’esquerra àrab.

6. Treballarem junts per: a. Acabar amb l’economia imperialista a la regió. b. Desenvolupar un programa per a la defensa dels sectors públics. c. Desenvolupar un programa comú contra l’atur. d. Per una educació pública de qualitat. e. Per una xarxa de seguretat social universal. f. Per un programa de desenvolupament agrícola.

 El PCC ha estat l’únic Partit Comunista d’Europa que hi ha pogut assistir invitat. Hi ha mantigut reunions bilaterals amb el Partit Comunista d’Egipte, el Partit del Poble Palestí, el Partit Comunista del Treball de Tuníssia i el Front d’Esquerres d’Iraq, entre d’altres.