Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


EUIA

La dirigent d'Esquerra Unida del País Valencià exigeix la dimissió de la Delegada de Govern per la càrrega contra els estudiants de l'IES Lluís Vives


La síndica d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i coordinadora de la formació d’esquerres, Marga Sanz, ha qualificat l’actuació policial d’ahir dilluns al centre de València –contra la protesta estudiantil de l’IES Lluís Vives- "d’absolutament salvatge i descontrolada. Vam ser davant una ciutat presa per la policia, que va deixar unes imatges brutals d’agressions a xavals, a periodistes i a ciutadans que passaven per allà". Sanz es va comunicar amb el subdelegat de Govern, a qui va transmetre la seva immensa preocupació i va exigir que es retiressin d’immediat les unitats d’antidisturbis.

La dirigent d’EUPV ha senyalat que la compareixença del Cap Superior de Policia per a donar explicacions sobre la gestió del conflicte "posa de manifest que Sánchez de León ha atorgat la gestió d’aquest greu conflicte a la Policia. S’ha saltat tots els principis de la democràcia i avui la ciutat de València ha tornat 40 anys enrere. Exigim que no arribi demà sense que Sánchez de León hagi abandonat el seu càrrec".

Esquerra Unida ha presentat una denúncia davant la Fiscalia de Menors per les càrregues policials durant els últims dies. "El que està passant a València és propi d’èpoques no democràtiques, que ens recorden massa al franquisme i a les persecucions dels grisos a les revoltes estudiantils contra la dictadura. No estem disposats a que el PP ens faci retornar a aquell escenari", ha declarat Sanz al respecte. A més, el diputat de ‘L’Esquerra Plural’ per València, Ricardo Sixto, ha presentat una pregunta al Congrés adreçada al ministre d’Interior, a qui demana explicacions sobre la càrrega contra els estudiants de l’IES Lluís Vives que porten 4 dies de protestes contra les retallades en Educació. Aquestes jornades de lluita -on també hi han participat professios i pares d'alumnes- es van saldar ahir amb 25 detinguts, 5 d'ells menors d'edat, i una vintena de ferits.

La síndica d’EUPV ha arremès durament contra la càrrega policial en el centre de València i ha senyalat que escenes com l’entrada de forces policials a un centre d’ensenyament "són intolerables i impròpies d’una societat democràtica".

El coordinador d’EUiA, Jordi Miralles, ha trucat a la seva homòloga valenciana per interessar-se pels fets i conèixer de primera mà el posicionament d’EUPV.

Etiquetes de comentaris: , ,