Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


 Els resultats parcials de les eleccions generals a Eslovàquia donen la victòria al partit de centreesquerra Smer que va guanyar amb una majoria absoluta al nou parlament.
Les eleccions van ser convocades després d'un gran escàndol de corrupció que implica a polítics de centre i de dreta.


Els socialdemòcrates de Smer el partit de l'ex primer ministre Robert Fico, no solament han estat el partit més votat, sinó que els seus resultats han estat per sobre de les espectativas i tindran majoria absoluta al parlament eslovac. Aquesta seria la primera vegada que un partit aconsegueix la majoria absoluta en els gairebé 20 anys d'Eslovàquia com a país independent.


 Amb una mica menys del 45% dels vots (més d'un milió cent mil votants s'han decantat per Smer), el partit de Robert Fico tindrà 83 escons, 7 per sobre del llindar que dóna la majoria absoluta (gràcies al sistema d'assignació de vots Hagenbach-Bischoff, vigent a Eslovàquia). És la primera vegada que el centre esquerra podrà governar en solitari a Eslovàquia.  Durant el període 2006-2010 Fico va necessitar el suport dels ultranacionalistes del Partit Nacional Eslovac (SNS) i dels populistes de dreta del Moviment Per una Eslovàquia Democràtica (HZDS, de Vladímir Emčiar).

Una de les primeres declaracions de Robert Fico, després de conèixer-se els resultats, ha estat anunciar que construirà un estat social, encara que ha mostrat també la seva inclinació a reunir-se amb els dirigents dels diversos partits de dreta i centre dreta que han aconseguit entrar al parlament.

A l'esquerra del Smer, els comunistes optienen el pitjor resultat de la història recent (0,7% dels vots enfront del 0,8% del 2010 i el 3,9% en el 2006, en el 2002 van arribar al 6,3%) A més, altres partits d'esquerra ja han desaparegut o han estat fagotizados per Smer. Els verds no quallen (Verds - 0,3%).




Resultats totals:

1. Smer - 44,4% (1,1 milió de vots) - 83 escons
2. KDH (Cristiano-demòcrates): 8,8 % - 16 escons
3. OĽANUS (Gent Corrent - liberals): 8,6% - 16 escons
4. Most-Híd (hongaresos, centre-dreta): 6,9% - 13 escons
5. SDKÚ (dreta): 6,1% - 11 escons
6. SaS (liberals): 5,9% - 11 escons



Més informació en :http://cronicashungaras.blogspot.com/2012/03/elecciones-en-eslovaquia-mayoria.html