Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


DESTACAT

NOTA DE PREMSA // 24/03/12


MIRALLES: “CONVERGÈNCIA HA CANVIAT LA CASA GRAN DEL CATALANISME PER LA DELS INSENSIBLES I AMB VISTES PRIVILEGIADES AL PP”

El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, expressa en el marc del Consell Nacional de la formació, que avui aprova el document per a la seva 6a Assemblea, el “suport sense condicions” a la vaga general del 29-M

El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha acusat avui CDC d’haver “canviat la ‘casa gran del catalanisme’ per la casa gran dels insensibles” una casa que ha segons Miralles “té vistes privilegiades al PP”. Coincidint amb la celebració del Congrés de CDC, el màxim dirigent d’EUiA ha valorat que CiU és la màxima responsable –“i més CDC perquè té la majoria” en la federació nacionalista- de què tinguem “una Catalunya més injusta i amb més desigualtats”. Miralles ha insistit que el Govern de CiU s’ha dedicat a “retallar els serveis públics i l’estat del benestar enlloc de crear ocupació”.

D’altra banda, Miralles, que ha fet aquestes declaracions en el marc del Consell Nacional d’EUiA, reunit avui a les Cotxeres de Sants, ha explicat que el màxim òrgan de direcció de la formació ha expressat “el seu suport sense condicions a la vaga general del 29-M” i s’ha posat a disposició dels sindicats per estendre els motius de l’aturada general arreu del territori perquè aquesta sigui un èxit. “Hem d’aconseguir  frenar una reforma laboral tan injusta i la resposta ha de ser sindical i cívica perquè afecta al conjunt de la ciutadania”, ha insistit Miralles.

Per acabar, el fins ara coordinador general d’EUiA ha anunciat que el seu mandat finalitza en la 6a Assemblea Nacional que la formació celebrarà a Sabadell els pròxims dies 2 i 3 de juny. Miralles ha explicat que el Consell Nacional aprovarà avui el document polític, elaborat en comissions de treball obertes i que a partir d’ara es discutirà a les assemblees de base. Aquest document, en la seva opinió, posa en primer terme els problemes de les persones i les alternatives per fer front al model de CiU i a les conseqüències del seu govern. “EUiA defensem una alternativa de progrés al conjunt de Catalunya, alternativa social i alternativa institucional amb l’horitzó de 2014”, any de les pròximes eleccions catalanes.

Pel que fa a la coalició amb ICV, Miralles ha remarcat que en la proposta de document per a la 6a Assemblea d’EUiA es valora en positiu aquests 9 anys d’existència d’ICV-EUiA però la formació considera que la coalició s’ha quedat “petita” i que ha de ser més participativa i donar cabuda a més gent. En aquesta línia, EUiA proposa crear “un nou espai polític i social de l’esquerra transformadora a Catalunya.”



 GABINET DE PREMSA
Esquerra Unida i Alternativa
Tel. 93 317 00 34
Cap de premsa: Eva Balart (626 34 42 41)

 premsa@euia.cat