Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


DESTACAT CCOO de Catalunya - Comunicat de Premsa

Secció: Economia - Laboral

 
S’intensifica l’activitat al voltant de la vaga general
 
CCOO I UGT DENUNCIARAN A INSPECCIÓ DE TREBALL LES EMPRESES QUE IMPEDEIXEN EXERCIR EL DRET DE VAGA
 
En el marc de la vaga general, prevista per al proper 29 de març, CCOO -conjuntament amb d’altres entitats i sindicats- està organitzant tot d’actes i mobilitzacions arreu del territori. Us detallem els que hi ha previstos per demà, dimarts, 27 de març.
 
A les 11 h del matí, Luisa Montes, de CCOO de Catalunya, i Camil Ros, per part d’UGT, acudiran a Inspecció de Treball (c. d’Albareda) a presentar una denúncia contra les empreses que posen impediments a l’exercici del dret de vaga per part dels seus treballadors, el que han anomenat “piquet empresarial”.
 
Així mateix, la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO de Catalunya ha organitzat una concentració demà a les 11 h davant de la Delegació del Govern (c. Mallorca 278, Barcelona) com a mostra de suport a la vaga general i rebuig a la reforma laboral, a les retallades socials i a la congelació de les pensions.
 
El Fòrum Social del Baix Llobregat, del qual CCOO forma part, ha convocat una manifestació a Castelldefels. El recorregut s’iniciarà a les 18.30 h a la plaça Joan XXIII.
 
CCOO del Barcelonès realitzarà, a partir de les 7 h del matí, una tasca informativa entre usuaris/es i treballadors/es del transport públic a estacions de metro i autobús, tramvia, rodalies RENFE o FF CC de Barcelona, Santa Coloma, Sant Adrià, l’Hospitalet i Badalona. A l’estació de Sants hi participarà el secretari general de CCOO del Barcelonès, Àngel Crespo.
 
Així mateix, CCOO de l’Hospitalet ha organitzat una caravana de vehicles que, des de les 10 h del matí, distribuirà informació sobre la reforma laboral i la vaga general als hospitalencs i hospitalenques. 
 
Al Vallès Oriental s’han convocat per demà dues accions. La primera, el repartiment d’informació a les estacions de Rodalies de Renfe de Granollers-Centre i Mollet-Sant Fost. Serà entre les 7.30 h i les 8.30 h. La segona activitat és una caravana de cotxes que sortirà, a les 17 h des del local de CCOO a Granollers (c. Pius XII, 6) i des del parking del Caprabo de Mollet.
 
Per la seva banda CCOO i UGT de Girona han organitzat per demà un acte simbòlic, la “Porronada contra la reforma laboral”. Es farà al Pont de Pedra de Girona a partir de les 12 h del migdia.
 
Conforme s’acosta el dia de la vaga es van multiplicant les assemblees per informar els treballadors i treballadores sobre la reforma laboral i la vaga general. Així demà hi haurà assemblees a Tarragona, Vic, Girona i Igualada.
 
La de Tarragona es farà a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències Jurídiques de la Univ. Rovira i Virgili (av. Catalunya 35) a partir de les 10.30 h. Hi participaran Joan Carles Gallego i Josep M. Àlvarez, a més dels secretaris generals de CCOO i UGT de Tarragona. Prèviament, a les 10 h, oferiran una roda de premsa a la Sala de Graus de la mateixa facultat.
 
A Osona, l’assemblea conjunta dels dos sindicats serà a les 18.30 h al Casino de Vic (c. Verdaguer, 5). A l’Anoia l’assemblea de CCOO i UGT tindrà lloc a les 10 h, al Museu Comarcal (c. Dr. Joan Mercader s/n, Igualada). La de Girona, per la seva banda, es farà a les 19 h a la Sala d’actes de la Fundació de la Universitat de Girona (pl. Jordi de Sant Jordi, 1).
 
Per a més informació:
 
Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 26 de març de 2012