Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


#prourepressió

Comunicat de l'AEP davant la repressió policial i la presó preventiva dels companys

El dia 29 de març, vaga general, en mig de les accions que es duien a terme a l’avinguda diagonal, els cossos de repressió de l’Estat, al voltant de 20 furgones de policia (al voltant d’uns 140 mossos) varen començar a perseguir i intimidar els estudiants que hi eren allà.

Davant aquesta situació, els estudiants decidiren dividir-se per escapar, un dels grups, el més gran, va anar cap a l’assemblea de Les Corts per allà donar suport als piquets de l’assemblea de barri. En el camí, anant pel carrer Numància, un grup de policies de paisà, que els perseguian des de l’Avinguda Diagonal, corregueren rere 3 companys que s’havien separat del grup. Un d’ells va poder fugir, però els altres dos, L’Isma i el Dani, varen ser detinguts. S’els acusa de violència al carrer (“Kale Borroka”) i desordres públics entre altres coses. Els poden condemnar amb penes de presó, passant 48h en presó preventiva.

Des de l’AEP condemnem aquesta i totes les actuacions policials, que considerem brutals, del dia 29 de març. La policia, defensant els interessos de la patronal, no dubta en utilitzar la violència i la repressió contra qualsevol persona, que de qualsevol manera, qüestioni l’ordre establert i lluiti per una societat més justa i millor. Per això, us convoquem el dia 31 de març a les 10H del matí, a una concentració en solidaritat amb els detinguts, davant la Ciutat de la Justícia (Gran Vía, 111).

Davant la repressió policial: lluita i unitat!

Si ens toquen a una, ens toquen a totes!

Via:
http://www.estudiantesenmovimiento.org/Comunicado-AEP-sobre-los-detenidos?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

--

Decreten presó preventiva pels dos estudiants detinguts el 29M

Avui dia 30 de març dotze dels detinguts ahir durant la Vaga General han passat a disposició judicial per declarar davant la jutgessa a la Ciutat de la Justícia.

En una insòlita i extraordinàriament greu decisió, el Ministeri Fiscal ha demanat presó preventiva i la jutgessa ho ha decretat per 3 dels detinguts, entre ells 2 estudiants de 21 anys de la Universitat de Barcelona.

Amb aquesta decisió la jutgessa ha confinat a 3 persones, dos d'ells simples estudiants universitaris joves, normals i corrents, a romandre amb delinqüents comuns a la presó en un cas amb simples denúncies de desordre públic i alteració del trànsit. Cal mencionar que la presó preventiva només es decreta en casos on es preveu perill de reincidèndia, destrucció de proves o perill de fuga, fet que ho converteix en una excepció insòlita i en un cop duríssim per la vida d'aquestes tres persones.

La decisió es basa en un argumentari inverossímil de la defensa segons el qual s'ha demanat presó preventiva per evitar que els tres detinguts reincideixin durant al cimera del Banc Central Europeu a Barcelona del 3 de maig. Aquesta acusació és més pròpia de conspiracions increïbles que en la realitat, ja que aquestes tres persones van ser detingudes durant el matí de la jornada de vaga i per tant no van poder tenir cap relació amb els incidents de la tarda al centre de la ciutat.

Cal destacar que els dos estudiants són persones normals i corrents que participaven de les mobilitzacions massives que es van produir durant la jornada de vaga, amb una vida social, familiar, laboral i acadèmica normal i ben estructurada, i per tant completament allunyada de l'estereotip de criminal antisocial i perturbat en que es basa l'argument que ha causat la presó preventiva.

Demà 31 de març a les 10h del matí s'ha convocat una concentració a la Ciutat de la Justícia (Gran Via 111) per protestar contra aquesta decisió, per demanar que les persones que encara es troben en disposició judicial puguin declarar i ser posats en llibertat, i perquè la jutgessa rectifiqui i posi en llibertat als dos estudiants de la Universitat de Barcelona.

Via:
http://noticies.cjc.cat/2012/03/decreten-preso-preventiva-pels-dos.html

Etiquetes de comentaris: , ,