Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Acte de suport als estudiants empresonats a la Facultat de Física de la UBAvui a les 11:30 s'ha realitzat un acte de suport als empresonats del 29M a la Facultat de Física de la UB.

Més d'un centenar de persones i diversos mitjans han escoltat les intervencions de Laura De La Villa, Coordinadora Nacional de l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP), l'associació a la que pertanyen l'Isma i el Dani. De La Villa ha explicat les circumstàncies de la detenció i que l'AEP continuarà fent la seva feina per una universitat pública millor a Catalunya.

Tot seguit el Degà de la Fcaultat de Física de la UB, Joan Àngel Padró Cárdenas, ha explicat que els dos estudiants estan plenament integrats a la vida de la facultat, que mai han causat cap problema i que tenen un bon rendiment en els seus estudis; especialment el Dani, que cursa alhora Física i Matemàtiques. Des del seu punt de vista, troba injusta la situació en que es troben actualment.

Aldo Reverte, estudiant Física i responsable de Política Universitària de l'AEP, ha explicat que l'AEP continuarà lluitant per la universitat pública i contra la criminalització dels estudiants, considerant falses les acusacions contra l'Isma i el Dani i injusta la pena de presó preventiva.

Pancarta desplegada al pati de la
Facultat de Física de la UB.
Per últim, Gerardo Pissarello, de l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals, ha intervingut reflexionant sobre les caces de bruixes del segle XV i com els mateixos mecanismes s'apliquen des de llavors: creació artificial d'estat d'alarma i invenció d'un enemic intern o extern, contra el qual s'han d'aplicar mesures de seguretat extraordinàries. I com llavors, qualsevol persona que posi en dubte aquesta situació i les mesures aplicades, o que demani fets i dades objectives per provar-la, també és considerada com a enemic. En l'opinió del jurista, aquest patró s'ha manifestat clarament en els darrers dies i s'estan aplicant mesures extremadament dures contra vaguistes, mentre que en altres casos els poders públics ni s'han pronunciat (els ferits per bales de goma, o l'empresari que va ferir amb un ganivet a una sindicalista).

Després de la taula rodona, al pati de la facultat s'ha desplegat una gran pancarta i companys i companyes de l'assemblea d'estudiants i familiars de l'Isma i el Dani han llegit emotives cartes de suport. 

Campanya per recullir firmes : http://actuable.es/peticiones/comunicat-suport-als-3-joves-presn-preventiva