Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Acció Jove

El dijous 29 de març al matí, en mig de les accions organitzades pels piquets de la vaga general de la Zona Universitària, es van dur a terme diverses càrregues policials amb la finalitat de dissoldre les concentracions a la Diagonal.

Posteriorment, un grup, mentre es dirigia a les Corts, fou intervingut per un grup de mossos d’esquadra no identificats que van detenir tres joves, membres de diverses organitzacions convocants de la vaga general (entre elles l’AEP i CCOO).

Els detinguts van ser traslladats a la Comissaria de les Corts. Se’ls acusa de violència al carrer i desordres públics, entre d'altres, i ahir, divendres 30 de març al vespre, van declarar a la Ciutat de la Justícia. Tot apuntava que després de les declaracions serien posats en llibertat en espera del judici. Mentre la majoria de detinguts van anar sent posats en llibertat, malauradament, els advocats van comunicar que, a instàncies del Ministeri Fiscal, des de Madrid, la jutgessa responsable del cas va decretar presó preventiva per a l’Isma, el Dani i el Javi, que van ser traslladats a diferents presons. El motiu pel qual no se’ls ha deixat en llibertat és que se’ls acusa de pertànyer a un suposat “grup organitzat responsable dels aldarulls recurrents a Barcelona”.

Davant d'aquests fets denunciem que:

- L'Isma, el Dani i el Javi han estat detinguts arbitràriament amb la voluntat política de marcar precedent per a futures mobilitzacions ciutadanes i instaurar un règim de por que freni les protestes legítimes.

- El tractament exagerat que els ha portat a ser tancats en presó preventiva, fet que té més a veure amb la voluntat del Govern de llançar un missatge aterridor que no pas un procés judicial normal.

- L'Isma, el Dani i el Javi són joves que participen i s’impliquen en organitzacions legalment reconegudes. EN CAP CAS, PERTANYEN A UNA XARXA ORGANITZADA PER PROVOCAR ALDARULLS a Barcelona.

Demanem, per tant:

- Que prevalgui la presumpció d’innocència i no siguin tractats com a caps de turc.

- La posada en llibertat immediata dels tres joves, ja que la presó preventiva ha estat decretada sense base real i respon a un intent de criminalitzar la societat civil que s'organitza legítimament per reivindicar els seus drets.

Acció Jove – Joves de CCOO condemnem els fets violents ocorreguts especialment a Barcelona durant la tarda del 29, que considerem totalment reprovables. Així mateix, també condemnem la violència i els mitjans utilitzats (boles de goma, gasos lacrimògens...) per la policia.

Demanem, a més, un tractament diferenciat per a les accions dutes a terme pels piquets informatius en el seu legítim exercici (reconegut a la Constitució) i els actes vandàlics que ocorregueren a la tarda al centre de la ciutat, protagonitzats per grups violents que no tenen res a veure amb les organitzacions que van donar suport a la vaga general del dia 29.

Ens sumem, per tant, al manifest social en suport dels detinguts, i us convoquem a la roda de premsa d'avui a les 20 h davant de la Ciutat de la Justícia.

Etiquetes de comentaris: , ,