Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.Foto: http://www.flickr.com/photos/acampadabcnfoto/7034215009/lightbox/

Dos mesos després de la Vaga General els mossos d’esquadra han detingut, dimarts 29 i dimecres 30 de maig 8 persones, acusades de participar en diversos piquets ciutadans durant la jornada de vaga. Per primera vegada, els agents imputen a 3 de les detingudes un delicte de pertinença a grup criminal, una mesura excepcional, en un intent més d’augmentar la repressió contra el jovent, el moviment estudiantil i els sindicats, així com la ciutadania en general.

El Partit dels i les Comunistes de Catalunya volem mostrar el nostre rebuig davant les detencions produïdes a vuit activistes, alguns d’ells companys de l’esquerra independentista, pels fets ocorreguts durant la vaga general del 29 de març. Denunciem l’estratègia intimidatòria i repressiva del Govern de la Generalitat i del Conseller d’Interior el Sr.Felip Puig, dels qual demanem un cop més la dimissió.

Fins ara, s’han realitzat 95 detencions i 38 imputacions amb motiu dels actes que van tenir lloc durant la jornada de Vaga General a diversos llocs de Catalunya, majoritàriament a Barcelona.
El Partit del i les Comunistes de Catalunya davant d’aquesta situació vol manifestar la seva defensa dels drets i les llibertats civils, així com remarcar la legitimitat de participar en la Vaga General i condemnar la repressió i les mesures excepcionals que sobre ells fan caure.

Exigim que es respecti la presumció d'innocència, el dret de vaga, de manifestació i de associació. Reclamem que tots els esforços policials i judicials, tant de la Generalitat com de la resta de l'Estat s’encaminin a la recerca dels responsables de l´alarma social i de la situació d'excepcionalitat que viu el nostre poble: una greu situació econòmica generada per diferents institucions com bancs, caixes o el propi Banc d’Espanya, que estan sent “ajudades” amb els diners de tota la ciutadania mentre milers de famílies són desnonades i comdemnades a la pobresa diàriament.

Denunciem públicament que aquesta crisi té responsables amb noms i cognoms com el Sr.Rodrigo Rato, president de Bankia, o el governador del Banc d’Espanya el Sr.Miguel Ángel Fernández Ordóñez, per citar només alguns noms i demanem que la Fiscalia i els cossos de seguretat dediquin tots els seus esforços i recursos a buscar, denunciar i jutjar els autèntics responsables de la greu situació social i econòmica que estem patint.

Barcelona, dimecres 30 de maig del 2012

Etiquetes de comentaris: , ,