Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


DESTACAT






Comunicat de premsa // 21/06/12

EUiA celebra la legalització de Sortu
El coordinador general de la formació, Joan Josep Nuet, ha fet arribar aquest missatge al dirigent abertzale Pernando Barrena
La decisió del Tribunal Constitucional sobre "el dret d'inscripció” del partit polític basc Sortu, després d'un any i tres mesos de la negativa del Tribunal Suprem a la legalització, és una bona notícia i un pas en el procés de llibertat del poble basc, en la normalització política i el procés de pau.
Durant aquests anys EUiA hem denunciat i ens hem oposat a la incoherència democràtica de la llei de partits polítics, assenyalant la necessitat de la seva derogació.
Hem fet sempre causa nostre, com de l'esquerra i del poble català, el greuge a l'esquerra independentista i al poble basc, ocasionat per la conculcació dels drets d'associació política, expressió, premsa i manifestació a Euskadi. EUiA hem defensat el dret a la lluita política democràtica, pacífica i sense violència.
El reconeixement al dret a la legalització de Sortu desautoritza els motius al·legats per mantenir a la presó Arnaldo Otegi i a les cinc persones condemnades per la causa Bateragune. La seva llibertat i l'habilitació d'Otegi són necessàries per a la salut democràtica, així com l'acompliment de la llei amb l'acostament dels presos polítics bascos a la seva terra.



 GABINET DE PREMSA
Esquerra Unida i Alternativa
Tel. 93 317 00 34
Cap de premsa: Eva Balart (626 34 42 41)

 premsa@euia.cat