Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.




NOTA DE PREMSA // 25/06/12

Nuet denuncia la “doble moral” de CiU en el projecte Eurovegas i les facilitats que ha ofert “per doblegar la legislació laboral,fiscal i mediambiental”

El coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés també carrega contra Rajoy per no donar explicacions sobre el rescat i condemna el “cop d’estat constitucional al Paraguai”


El coordinador generald’EUiA, Joan Josep Nuet, ha donat suport avui en roda de premsa a la concentració de protesta convocada per la plataforma ‘Aturem Eurovegas’, coincidint amb la visita dels ‘homes d’Adelson’ a Catalunya: “Declarem Adelson i els executius de Las Vegas Sands Corporation que l’acompanyen persones ‘non grates’”, ha dit Nuet. El dirigent d’EUiA i diputat al Congrés ha rebutjat el model de negoci que representa Eurovegas, “basat en la prostitució, el joc, l’alcohol i el tabac”, en definitiva,“en el frau i les màfies”, perquè “no és el que interessa alpaís ni al futur de Catalunya”. 

Nuet ha condemnat així mateix les facilitats que ha ofert el Govern de CiU a Adelson per “doblegar la legislació laboral, fiscal i ambiental” i ha condemnat la “doble moral” de CiU per beneir aquest macro projecte i el que comporta: “Potser ells ho poden tolerar tota la setmana perquè després van a combregar el diumenge”, ha ironitzat. També s’ha preguntat si el conseller d’Interior “perseguirà prostitutes a Eurovegas” tal i com ho fa a les carreteres catalanes.

A més, elcoordinador general d’EUiA ha dubtat del nivell d’inversió que significaria de quedar-se a Catalunya: “no està clar com tampoc ho està la creació de llocs de treball i al final encara li tocarà a la Generalitat posar diner públic”. En conclusió, per Nuet “els elements negatius” d’Eurovegas “són superiors als positius” i per tant EUiA no renuncia a la mobilització popular i continuarà donant suporta “les accions legals i cíviques” contràries al macro projecte.

Rajoy “no compareix ni diu la veritat” sobre el rescat.

Nuets ha volgut referir també a “les mesures difícils” que ha avançat avui el president Rajoy i que tenen a veure amb el memoràndum del rescat concedit per la UE, que s’aprovarà previsiblement entre el 7 i el 9 de juliol. “Encara ens donarà moltes sorpreses” ha augurat eldirigent d’EUiA i diputat d’ICV-EUiA al Congrés: “Més sacrificis pels de baix –retallades, pujada d’impostos no progressius com l’iva- i més impunitat pels de dalt”. En aquesta línia, ha denunciat: “Rajoy no compareix ni diu la veritat, el rescat tindrà conseqüències macro econòmiques, i no hi haurà justícia pels culpables de la crisi”, en referència a la proposta de creació d’una‘comissió de la veritat’ rebutjada al Congrés amb els vots en contra del PP i l’abstenció de CiU.

EUiA denuncia el “cop d’estat constitucional” alParaguai

D’altrabanda, Nuet ha condemnat “el cop d’estat constitucional al Paraguai” i ha informat que EUiA dóna suport a la concentració convocadaper organitzacions solidàries demà dimarts, a les 20 hores, davant del consolat del país llatinoamericà a Barcelona (Gran Via, 529). Així mateix, ha anunciat que el grup de L’Esquerra Plural presentarà demà al Congrés una proposició no de llei exigint que el Govern espanyol condemni el cop d’estatal Paraguai i retiri el seu ambaixador.




GABINET DE PREMSA
Esquerra Unida i Alternativa
Tel. 93 317 00 34
Cap de premsa: Eva Balart (626 34 42 41)

 premsa@euia.cat