Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


EUiA

El grup roig i verd demana al Govern en el ple extraordinari que garanteixi les polítiques de l'Estat del benestar, que freni les retallades i recuperi l'impost de successions El president del grup d’ICV-EUiA en el Parlament de Catalunya, Joan Herrera, ha defensat en el ple extraordinari d’avui la necessitat del pacte fiscal, i més ara en plena crisi, tot i que ha reclamat al Govern que associï la millora del finançament català a garantir les polítiques de l’Estat del benestar, a més d’urgir a un pacte social.

En la seva intervenció en el ple monogràfic del pacte fiscal en la Cambra catalana, ha constatat que el debat arriba en un dels moments més durs de la legislatura, després de tres onades de retallades i una dia després d’haver demanat el "rescat" a l’Estat.

Aquesta coincidència, segons Herrera, provoca que el debat tingui un "regust amarg", al·legant que la decisió de la Generalitat d’acollir-se al fons de liquiditat autonòmica limitarà la seva capacitat de donar crèdits, derivarà en un nou pla d’ajustos i l’ Estat supervisarà els comptes catalans.

"Si no volem acabar fent el paper dels músics del Titànic, els hi diem que sí al pacte fiscal, però engarin d’una vegada per totes el pacte social", ha exigit el president del grup roig i verd, després d’instar al Govern a frenar les seves polítiques de retallades i a recuperar l’impost de successions.

Segons Herrera, un model de finançament més just ajudaria a superar la crisi, però ha deixat clar que no permetria realitzar tot el que hi ha que fer si el Govern no aposta per "redistribuir i reorientar" les seves polítiques.

El pacte fiscal, per a Herrera, representa un pas endavant en el context actual, tot i que ha avisat que "en el millor dels casos arribarà en dos anys", per la qual cosa veu imprescindible que s’abordi ara un pacte social.

A més de criticar els acords CiU-PP que han assolit a Catalunya i a Madrid, ha assegurat que la "deslleialtat" del Govern també evidencia la necessitat d’una millora del finançament català.

Malgrat el suport d’ICV-EUiA al pacte fiscal, Herrera ha lamentat que el Govern sí permeti abordar aquest debat i no d’altres qüestions com el 'cas Palau' o l’eventual instal·lació d’Eurovegas a Catalunya.

A l’inici de la seva intervenció, també ha adreçat unes paraules per lamentar els morts en els incendis a l’Empordà, desitjar una prompte recuperació als ferits, i ha agraït la tasca realitzada pels professionals i els voluntaris.

A continuació adjuntem, d’una banda, la intervenció íntegre d’Herrera en el ple extraordinari d’avui i, d’altra banda, el text transaccional presentat per ICV-EUiA a la proposta de Pacte fiscal.

Etiquetes de comentaris: , ,