Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


EUIA

El coordinador general d’EUiA s’ha reunit el 9 de juliol amb una delegació de la CUP -encapçalada pel seu portaveu nacional, Marc Sallas- per compartir un front antiretallades, “l’aposta clara pel dret a decidir” i la proposta de “muntar una Syriza catalana”

En un contacte informatiu previ a la reunió amb la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha explicat la voluntat de la seva formació de compartir en aquesta primera trobada les conclusions de la recent 6a Assemblea Nacional i la posició vers les polítiques de retallades del govern de CiU que “s’estan carregant el país”. Segons Nuet –que ha estat acompanyat pel responsable d’Acció Política d’EUiA, Francesc Matas, i el coordinador de l’Àrea d’Institucional, Toni Salado- “busquem sumar la gent d’esquerres per confrontar les polítiques de retallades dels governs de Catalunya i Espanya” i la trobada amb els representants nacionals de la CUP -Marc Sallas, Adam Majó i Jordi Salvia- també s’emmarca en “l’aposta clara pel dret a decidir” per part d’EUiA i la seva proposta de “muntar una Syriza catalana”, que Nuet ha caracteritzat com “un moviment polític i social nacional per derrotar les polítiques de dretes”. En aquest sentit, el coordinador general d’EUiA ha declarat que “l’independentisme d’esquerres és un factor essencial” i ha desitjat que les relacions iniciades amb la CUP tinguin continuïtat: “Estem oberts al màxim diàleg i a treballar en comú”, ha declarat.

Per la seva part, Marc Sallas, portaveu nacional de la CUP, ha expressat la seva coincidència en què “cal fer front a les retallades del tripartit de dretes” format per CDC, UDC i PP, així com la disposició de la CUP a “unir esforços” amb altres forces per “plantar-hi cara”, tot i que ha aclarit que no tenen una política d’aliances definida. Sallas ha afegit que també explicaran a EUiA els acords de la seva Assemblea nacional del març passat i ha mostrat “predisposició” a establir noves trobades.

D’altra banda, i responent a preguntes dels periodistes sobre altres contactes polítics, el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha informat que avui mateix s’ha reunit amb una delegació de l’Assemblea Nacional de Catalunya -amb qui ha coincidit amb la voluntat “d’empènyer pel dret a decidir”- i ha anunciat pròximes reunions en aquest mes de juliol amb Els Verds i amb organitzacions polítiques centrades en la protecció dels drets dels animals. Més endavant, el mes de setembre, preveu “una cimera amb ICV”, el seu soci de coalició. En aquest punt, Nuet ha senyalat que “la coalició ha de jugar un paper de primer nivell en la Syriza catalana”.

Segona Cimera pel pacte fiscal

“El pacte fiscal ha de servir pels catalans i les catalanes, no es pot combinar amb retallades”, així de clar ha estat Nuet pel que fa a la posició d’EUiA respecte la segona reunió de partits convocada pel president Artur Mas pel pròxim dijous 12 de juliol. “Els diners que es quedin a Catalunya –ha continuat- s’han de destinar a polítiques socials: a educació, salut i serveis socials”.

Etiquetes de comentaris: , ,