Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



EUIA

El coordinador general d’EUiA es reuneix amb el secretari confederal de CCOO a la seu del sindicat a Madrid
Aquest matí el coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés, Joan Josep Nuet, ha mantingut una trobada amb el secretari confederal de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, a la seu del sindicat a Madrid. Nuet que va ser escollit aviat farà dos mesos nou coordinador general d’EUiA en la 6a Assemblea Nacional de la formació, ha volgut presentar-se oficialment al dirigent de CCOO que a més presideix la Confederació Europea de Sindicats (CES). En la reunió, ambdós han expressat la seva coincidència en la crítica profunda a les retallades que el Govern del PP ha aprovat recentment i en denunciar que castiguen de forma especial als treballadors i els sectors populars (que no van generar la crisi) i en canvi s’acorda una amnistia fiscal per als defraudadors.

Per la seva part, Nuet ha traslladat Toxo l’anàlisi que en fa EUiA de l’actual situació que viu el país: “El problema a Espanya ha estat del sistema financer i no pas de costos laborals, que participen cada vegada de forma menor dels costos totals de producció”. Així, el dirigent d’EUiA i diputat ha senyalat que la reforma del sistema financer i la reforma fiscal són encara “les assignatures pendents” i ha qualificat de “greu error” la reforma laboral, doncs “està afavorint la destrucció d’ocupació de forma accelerada i abaratint l’acomiadament” i ara “a sobre s’hi sumen les retallades a la cobertura de l’atur” incloses el últim paquet aprovat pel PP. Nuet també ha dit que la solució no és la pujada de impostos indirectes com l’IVA, perquè “castiguen a tota la població per igual i a més frenen el consum”.

Els dirigents d’EUiA i de CCOO Confederal han compartit que les mesures del Govern Rajoy enfonsaran encara més l’economia i perllongaran l’etapa de recessió. Per tant, la formació d’esquerres catalana i l’organització sindical majoritària defensen que les alternatives resideixen en els ingressos, per a “des del sector públic i la banca pública, liderar la recuperació del crèdit i del consum i així recuperar les vendes i l’activitat, especialment de la petita i mitjana empresa, que concentra en el nostre país la major part de l’ocupació”, segons paraules de Nuet.

Els dirigents d’EUiA i CCOO Confederal han recordat que les seves organitzacions ja han demanat al Govern central que sotmeti a referèndum les seves darreres mesures per a poder aplicar-les. Així mateix, han exigit una rectificació de les polítiques del PP pel bé de la majoria social del país.

En el cas que el Govern no ho faci, tant EUiA com CCOO “estem disposades a fer parlar a la ciutadania de forma activa, en el carrer i en les mobilitzacions necessàries en les quals coincidirem, com ja va passar de forma massiva el 19 de juliol passat”, ha conclòs el coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés.

Etiquetes de comentaris: , ,