Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


DESTACAT

NOTA DE PREMSA // 25/07/12

Nuet davant el probable rescat de Catalunya: “Ara el Govern de CiU pateix una dosi de les seves pròpies polítiques”

El coordinador general d’EUiA ha recordat que CiU va votar amb el PP a Madrid l'acord d'estabilitat que “disciplina les polítiques pressupostàries en la línia de les retallades i obre la via de la intervenció de les comunitats autònomes per part de l'Estat espanyol”

El coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés, Joan Josep Nuet, ha assistit avui al ple extraordinari sobre el Pacte fiscal i ha intercanviat impressions amb els altres caps de files de les esquerres catalanes, el seu soci d’ICV, Joan Herrera, a qui ha felicitat per la seva intervenció, i amb els primer secretari del PSC, Pere Navarro, i el president d’ERC, Oriol Junqueras, amb els qui ha compartit tribuna. A més de la proposta de Pacte fiscal, l’altre tema del dia ha estat la més que probable petició de ‘rescat’ per part del Govern de Catalunya, perquè com ha senyalat Nuet “el conseller d’Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ja parla obertament d’acollir-se al Fons de Liquiditat Autonòmic, que no és altra cosa que un eufemisme per no parlar de rescat”.
En paraules del dirigent d’EUiA això demostra “el fracàs de les polítiques de retallades del Govern encapçalat per Artur Mas”, que ha estat “el primer de tot l’estat en aplicar les receptes neoliberals, que s’han demostrat absolutament ineficaces per revifar l’economia i crear ocupació, ans al contrari, no han fet més que crear atur i pobresa”.  
Per a Nuet, “la intervenció de Catalunya serà la conseqüència de les apostes de fons de PP, PSOE i CiU per polítiques d'austeritat, consagrades i votades per aquestes forces polítiques a Catalunya, Madrid i Brussel·les”. El coordinador general d’EUiA ha afegit que ara el Govern de CiU “pateix una dosi de les seves pròpies polítiques”, doncs va votar conjuntament amb el PP a Madrid l'acord d'estabilitat pressupostària que “disciplina les polítiques pressupostàries en la línia de les retallades i obre la via de la intervenció de les comunitats autònomes per part de l'Estat espanyol”.

Nuet també ha recordat que PP i PSOE també van pactar anteriorment la reforma de la Constitució, “imbuïda des de Brussel·les i que consagra aquestes mateixes polítiques a nivell dels estats, a més de permetre la intervenció d'Espanya per part de la UE”.

Així, Nuet ha qualificat d’intervencionistes aquest conjunt de “normatives neoliberals” que “aprofundeixen en les polítiques errònies que reforcen la recessió, la retallada de sobirania i la manca de control democràtic”.

El també diputat al Congrés ha avisat així mateix que la intervenció de Catalunya pot significar “nous plans d'ajust potenciats pel PP i acceptats per CiU, pionera en les polítiques de retallades adreçades als treballadors i els sectors populars”.
Per a EUiA, l’alternativa consisteix en incrementar els ingressos amb progressivitat fiscal, és a dir, amb l’increment de la pressió fiscal sobre aquells que ha provocat la crisi -els bancs, les grans empreses, les grans fortunes- i destinar aquests ingressos a la inversió pública, fonamentalment en despesa social, per a estimular l’economia.