Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Reflexionem #AmbSyriza

Les entitats Fundació Pere Ardiaca, Fundación Socialismo Sin Fronteras, Fundació Andreu Nin, Fundació Nous Horitzons, Revista Sin Permiso, Associació Fil Roig i la Fundació l’Alternativa, hem promogut l’acte #AmbSyriza, que pretén reflexionar col·lectivament sobre aquest fenomen.
Comptarem amb el membre de Syriza, Stavros Karagkounis, que ens farà una aproximació a aquesta qüestió. Presentarà l’acte Klaudia Álvarez, twittera i activista social.
Us presentem a continuació els eixos que hem tingut en consideració en la preparació d’aquesta reflexió col·lectiva:
1. L’anomenada política d’austeritat, impulsada pels estats europeus, la Comissió europea i el BCE, com a recepta per sortir de la la crisi, prioritzant el control del dèficit i la despesa pública al benestar de les persones, està abocant els pobles d’Europa a crisis humanitàries on es destrueixen drets conquerits en dècades en tan sols uns pocs mesos, i on la democràcia és substituïda per deudocràcia, la dictadura dels creditors.
2. Dos anys d’intenses lluites populars i ciutadanes a Grècia, s’expressen en un canvi polític profund: la voluntat d’un canvi de rumb que es vehicula a través d’un vot massiu a Syriza amb un programa antioligàrquic molt avançat i fresc, que vol una solució democràtica en favor del 99% del poble grec.
3. El fenomen de Syriza, que és profundament europeista, suposa l’obertura d’un procés polític a Europa. S’obre una oportunitat per pensar i construir una altra Europa, l’Europa democràtica, l’Europa dels drets i no dels capitals, l’Europa dels pobles, l’Europa del 99%. Caldrà per fer-ho possible, construir amples aliances.
4. A Catalunya, volem i podem aprendre de la lluita del poble grec i de l’articulació política entorn de Syriza, una experiència unitària suportada en la mobilització, que ha aconseguit donar un raig d’esperança, un horitzó polític pels pobles d’Europa.
Us animem a que participeu en el debat a través de twitter, plantejant les vostres preguntes i reflexions afegint l’etiqueta #AmbSyriza
Quan? 9 de juliol a les 19h
On? Ateneu Roig. C/ Ciudad Real, 25, Barcelona
Com arribar? L-4 Joanic i L-3 Fontana
ARTICLE