Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Cefe. Alonso amb el Comité Executiu  del PC Colombià, presidit pel  seu Secretari General. Jaime Caycedo,


Una representació del Partit dels i les Comunistes de Catalunya , va visitar la seu del Partit Comunista Colombià i va ser rebuda pel seu Comitè Executiu amb el qual va tenir una trobada fraternal que va servir per intercanviar punts de vista sobre la situació internacional, la crisi econòmica i social que es viu a Europa, el paper dels partits comunistes avui en la globalització, la cooperació i la solidaritat internacionalistes. El Partit dels i els Comunistes de Catalunya, va agrair la invitació que se li va fer a participar al seu XXI Congrés i va desitjar  molts èxits en els seus treballs que es desenvolupessin durant cinc dies, des del 18 al 22 de Julio. El XXI Congrés té com a objectius essencials: La Pau i la unitat de l'esquerra i els sectors democràtics i populars.

El XXI Congrés se celebra en un context polític i social en el qual van consolidant-se iniciatives mobilitzadores com la Marxa Patriòtica, que té realitzades més de 300 constituents municipals, i que al costat d'altres com a Colombians i Colombianes per la Pau, el Congrés dels Pobles i la Minga Indígena coincideixen a traçar un full de ruta per la pau i la solució política que pot con- figurar-se en la força política més influent en un eventual acostament del Govern amb la insurrecció. El departament del Cauca viu aquests dies una situació molt conflictiva amb la presa d'una base militar pels indígenes de la zona i l'enderrocament d'un avió militar per les FARC.

D'altra banda en unes declaracions de Gloria Inés Ramírez, comunista i senadora del Polo Democràtic deixa clar que aquestes iniciatives mobilitzadores i de lluita no s'oposen al Polo Democràtic, i que es propugnen per la unitat de totes les forces progressistes per enfrontar a les polítiques del règim i obrir espais de canvis democràtics i de pau que necessiten els colombians i colombianes.

XXI Congrès per la Pau, la Democràcia i la Soberania

 
Español
Una representación del Partit dels i les Comunistes de Catalunya , visitó la sede del Partido Comunista Colombiano y  fue recibido por su Comité Ejecutivo con el que  tuvo un encuentro fraternal que sirvió para intercambiar puntos de vista sobre la situación internacional, la crisis económica y social que se vive en Europa,  el papel de los partidos comunistas hoy en la globalización, la cooperación y la solidaridad internacionalista. El Partit dels i les Comunistes de Catalunya,  agradeció la invitación que se le hizo a participar en su XXI Congreso y deseo muchos éxitos en sus trabajos que se desarrollaran durante cinco días,  desde el 18 al 22 de Julio. El XXI Congreso tiene como objetivos esenciales: La Paz y la unidad de la izquierda y los sectores democráticos y populares.

El XXI Congreso se celebra en un contexto político y social en el que van consolidándose  iniciativas movilizadoras como la Marcha Patriótica, que tiene realizadas más de 300 constituyentes municipales,  y que junto a otras como Colombianos y Colombianas por la Paz, el Congreso de los Pueblos y la Minga Indígena coinciden en trazar una hoja de ruta por la paz y la solución  política que puede configurarse en la fuerza política más influyente en un eventual acercamiento del Gobierno con la insurgencia.  El departamento del Cauca vive estos días una situación muy conflictiva con la toma de una base militar por los indígenas de la zona y el derribo de un avión militar por las FARC.

Por otro lado  en unas declaraciones de Gloria Inés Ramírez, comunista y senadora del Polo Democrático deja claro que esas iniciativas movilizadoras y de lucha no se oponen al Polo Democrático, y que se propugnan  por la unidad de todas las fuerzas progresistas para enfrentar a las políticas del régimen y abrir espacios de cambios democráticos i de paz que necesitan los colombianos i colombianas.