Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


EUiA vol assolir “un gran acord polític d’esquerres per donar veu a la gent que pateix i es mobilitza”

El coordinador general de la formació, Joan Josep Nuet, l’ha proposat avui al Consell Nacional i en concret l’ha obert a ICV, CUP, Revolta Global, En Lluita, PACMA, Els Verds i persones de moviments socials i polítics”
Divendres, 28 de setembre de 2012






El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha declarat avui en el marc del Consell Nacional de la formació que “ara que el dret a decidir i el dret d’autodeterminació ja són una realitat reconeguda en el Parlament de Catalunya ens hem de centrar en el 25N i definir quin model de país volem: el de les retallades i el rescat o el model social que mereix el poble de Catalunya”.


Nuet ha assenyalat que “CiU no es pot escapar d’haver deixat un país triturat i desfet” i ha avançat als mitjans que proposarà al Consell Nacional “assolir un gran acord polític i donar veu a la gent que pateix i es mobilitza”. Un acord “programàtic de llistes conjuntes amb ICV, CUP, Revolta Global, En Lluita, PACMA, Els Verds de Catalunya i persones individuals de moviments socials i polítics”, on hi hagi federalistes, sobiranistes, independentistes, “tots agrupats sota la bandera del NO a les retallades de CiU i PP”.


El coordinador general d’EUiA  vol que aquesta candidatura es tradueixi en “un veritable clam en el Parlament que connecti amb la gent que pateix i es mobilitza”, ha reiterat. Nuet veu possible aquest acord ample “sobre la política i les candidatures”, amb “un programa social clar front les retallades i el rescat català”. Així, ha avançat que ja ha tantejat algunes de les formacions citades amb qui EUiA ha mantingut unes primeres converses.


Precisament aquest vespre el Consell Nacional de la formació aprovarà la composició de la comissió negociadora, que es reunirà amb ICV en primer lloc. Nuet ha plantejat “una oferta oberta, en clau unitària, per tractar continguts programàtics, les polítiques i els candidats i candidates” per “oposar-nos a les retallades i evitar que CiU enfonsi el país”, una alternativa social i política d’esquerres que el dirigent d’EUiA ha definit com “el rescat democràtic que mereix Catalunya”.


Preguntat per la candidatura d’EUiA a les eleccions del 25N, Nuet ha explicat  que s’obrirà un període de consulta per a la presentació de llistes, un procés participatiu perquè voti el conjunt de l’afiliació.


Nuet ha aventurat que “és el moment de què EUiA creixem en el nombre de diputats, hem estat coherents en la denúncia de les retallades i en la defensa de model de país”. I aquest creixement la formació el vol aconseguir amb altra gent dels moviments socials i amb independents a través d’aquest “gran acord polític que posi a les esquerres al lloc que mereixen en el Parlament de Catalunya”.