Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.




Miralles: "El model d’ICV-EUiA és pel 99% i el de CiU serveix als interessos de l’1%: La Caixa, Agbar, Abertis, el Grup Godó, les escoles de negocis, les asseguradores de la sanitat privada...”
El vicepresident del grup parlamentari roig i verd presenta 5 resolucions que "donen resposta al fracàs" de les polítiques del Govern Mas i a més es reclama “un exercici unitari per aconseguir un acord el més ampli possible” pel dret a decidir
Dijous, 27 de setembre de 2012




El vicepresident del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Jordi Miralles, ha defensat avui en el Ple les cinc propostes de resolució presentades per la coalició, que van en la línia de “donar resposta al fracàs” de les polítiques del Govern de CiU en aquests 21 mesos, “donar alternativa i esperança per una Catalunya social i ecològica, en favor del dret a decidir i per la regeneració democràtica”, posant en el centre a “la majoria del poble de Catalunya”.

Miralles ha dit que el “ja n’hi ha prou” del president Mas després de l’11-S també és aplicable a les seves retallades, a la seva política i al Govern de CiU que “no ha escoltat”. Així, el diputat d’ICV-EUiA ha retret Mas que, tal i com ahir Rajoy apel·lava a la majoria silenciosa, ell digués el mateix després de les mobilitzacions contra les retallades i del 15-M. “La intransigència del PP també la tenen vostès”, ha assenyalat Miralles que ha acusat CiU de generar “injustícia i el patiment de la gent” en els seus 21 mesos de govern.

És per això que amb la seva resolució de balanç de govern, ICV-EUiA vol “sotmetre a votació la reprovació del Govern Mas i les seves polítiques fracassades”. Miralles ha insistit que des de l’arribada de CiU al poder a Catalunya “es viu pitjor” i que el president n’és “responsable i especial protagonista”. El diputat roig i verd s’ha referit també als instruments d’estat que reclama CiU quan estan liquidant els que ja té Catalunya, amb les lleis Òmnibus, privatitzant empreses públiques, maltractant la Funció Pública...

D’altra banda, Miralles ha defensat una resolució que resumeix l’alternativa social i econòmica d’ICV-EUiA “per les classes populars, la majoria de catalans i catalanes” i ha aprofitat per reclamar a Mas que retirin l’euro per recepta i els concerts amb les escoles que segreguen per sexes, que preservin el Parc Agrari del Baix Llobregat i que suspenguin la privatització d’empreses com Tabasa i ATLL.

El model d’ICV-EUiA és “pel 99%” i ha tingut en compte les aportacions dels sindicats, de les organitzacions socials, del 15-M.. ha citat Miralles. I l’ha contraposat al de CiU, que “serveix als interessos de l’1%: La Caixa, Agbar, Abertis, el Grup Godó, les escoles de negocis, les asseguradores de la sanitat privada...”.

Respecte a “la intel·ligència” que el president Mas ha reclamat pel procés d’assoliment del dret d’autodeterminació, el vicepresident del grup roig i verd l’ha emplaçat a utilitzar-la també per un model social per la majoria, doncs fins el moment “el seu classisme CiU ha demostrat poca intel·ligència”, ha etzibat Miralles.

En la seva resolució per dret a decidir, ICV-EUiA demana al Parlament “un exercici unitari per aconseguir un acord el més ampli possible”, ha explicat Miralles, fa una declaració solemne en favor d’aquest “dret democràtic” que “ara ens toca exercir” i reclama un “gran acord” per articular els mecanismes per construir el dret a decidir en la propera legislatura.
La coalició aposta per garantir la cohesió social perquè Catalunya és “un sol poble” i perquè cada persona pugui decidir, amb debat seriós, plural, d’àmplies majories.

Miralles també ha demanat a tots els grups que votin “per millorar la qualitat democràtica” la resolució d’ICV-EUiA que demana aclarir les implicacions del ‘Cas Palau’ i depurar responsabilitats polítiques. Així mateix ha instat a un vot unànime per la resolució en què proposen reduir les despeses electorals.

El diputat d’ICV-EUiA ha fet esment al judici que avui tenien els editors de la revista ‘cafeambllet’ per haver destapat casos de corrupció a la sanitat catalana: “Lamentem que hagin hagut de declarar”, ha dit Miralles.

Finalment, el vicepresident del grup parlamentari d’ICV-EUiA ha declarat que la coalició roig i verda “anem a les eleccions per una Catalunya justa i plena en els terrenys social i nacional” i ha assegurat que “Mas no la pot representar”. Miralles ha apostat per “l’alternativa d’esquerres que doni esperança”, la que representa ICV-EUiA i que “defensarem amb més força encara en el nou Parlament”.