Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



NOTA DE PREMSA // 17/09/12


Nuet: “Palestina algun dia serà lliure”

El coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés visita en el Port del Fòrum el vaixell ‘Estelle’, integrant de la 3a Flotilla de la Llibertat amb rumb a Gaza

El coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés, Joan Josep Nuet, ha visitat aquesta tarda el vaixell ‘Estelle’, integrant de la 3a Flotilla de la Llibertat amb rumb a Gaza, atracat des d’ahir al port del Fòrum de Barcelona. Nuet, que el 2009 va participar en la missió internacional ‘Free Gaza’ i el 2011 en la 2a flotilla de la Llibertat, ha volgut donar el seu suport als activistes de la solidaritat que intentaran de nou trencar el bloqueig i fer arribar material solidari a la població palestina.

En declaracions als mitjans després d’una visita guiada al vaixell, Nuet ha recordat que l’anterior Flotilla de la Llibertat, de la tripulació de la qual va formar part, va estar a punt d’entrar a Gaza. Ho van impedir les amenaces de l’exèrcit israelià però “des de llavors cada any la campanya ‘Rumb a Gaza’ intenta trencar el bloqueig d’un poble que vol ser lliure”, ha destacat el coordinador general d’EUiA. Nuet ha detallat que enguany, el vaixell ‘Estelle’ porta instruments musicals i pilotes per als infants de la franja palestina a més de tones de ciment per a la reconstrucció d’edificis destruïts arran dels darrers bombardejos de l’exèrcit israelià.

Nuet ha remarcat que a Gaza “un milió i mig de persones viuen tancades entre el mar i l’exèrcit d’Israel”, però ha aventurat que “Palestina algun dia serà lliure” i ha reclamat l’autodeterminació del poble palestí.

El també diputat d’ICV-EUiA al Congrés s’ha referit a les iniciatives que la coalició roig i verda ha portat i portarà al Parlament de Catalunya, al Congrés i al Senat, en concret: “Proclamacions del dret de Palestina a existir i en defensa dels drets humans vulnerats per l’estat d’Israel”. Nuet ha assegurat “Serem insistents fins aconseguir un pronunciament públic” de les institucions en aquesta línia.

En la visita d’avui al vaixell de la campanya ‘Rumb a Gaza’, Nuet ha estat acompanyat per una àmplia representació de la coalició ICV-EUiA: la diputada al Congrés Laia Ortiz, els diputats al Parlament Jordi Miralles i Joan Boada, el president del grup a l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, la coordinadora d’EUiA de Barcelona i regidora, Isabel Ribas, les responsables d’EUiA de Solidaritat i Pau, Àngels Tomás, i d’Internacional, Mireia Rovira, més dels regidors de Sant Adrià de Besòs, Grego Belmonte, Irene Aldabert i Gregorio Camacho, i representants d’Alternativa Jove-Joves d’EUiA i JEV.

La dimissió d’Esperanza Aguirre i els moviments interns en el PP

Preguntat pels periodistes sobre la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, anunciada avui per ella mateixa, Nuet ha dit que “si a més de a raons personals aquesta decisió obeeix a elements polítics i dins del PP hi ha moviments, caldrà veure quina inestabilitat crea i quin control en té Rajoy” de la situació.