Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


DESTACAT

NOTA DE PREMSA // 06/09/12

Nuet reclama una reforma profunda del BCE: "Ha permès l'especulació i l'enriquiment dels mercats"

El coordinador general d'EUiA espera que Rajoy no accepti cap mesura més d’austeritat, perquè les que ja ha acceptat "estan enfonsant l’economia espanyola i perllongant la recessió"

Davant el compromís del Banc Central Europeu (BCE) de comprar deute als països, anunciat avui pel seu president, Mario Draghi, el coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés, Joan Josep Nuet, ha senyalat que “la compra de deute no ha de ser una acció puntual, sinó la forma bàsica de fer d’un banc central”. Nuet ha remarcat que el BCE hagués hagut d’actuar fa prop d’un any, però al seu parer “s’han dedicat a perdre el temps i per tant han perllongat el patiment de manera absurda, permetent l’especulació i l’enriquiment dels mercats”.

Nuet ha reclamat “una reforma en profunditat” del BCE, el funcionament del qual hauria de basar-se en “la planificació i regulació de les polítiques econòmiques i monetàries del conjunt de la Unió Europea”. El coordinador general d’EUiA considera que ho impedeixen els seus “estatuts neoliberals” i ha acusat el BCE de dependre dels mercats enlloc de preocupar-se per l’estabilitat dels països de la UE: “El BCE hauria d’estar al servei dels interessos de la població i no pas dels mercats”, ha dit Nuet.

De la trobada entre el president espanyol, Mariano Rajoy, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, el dirigent d’EUiA i diputat al Congrés n’espera que Rajoy no accepti cap mesura més d’austeritat perquè les que ja ha acceptat “estan enfonsant l’economia espanyola i perllongant la recessió”.