Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.

NOTA DE PREMSA // 18/10/12


Nuet: "El 14N serà una vaga per la dignitat i també una manera d’exercir el dret ha decidir"


El coordinador general d'EUiA diu que la formació treballarà perquè la mobilització general convocada pels sindicats i la Cimera Social "sigui un èxit"

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha explicitat avui el suport de la formació a la vaga general convocada pel pròxim 14 de novembre pels sindicats majoritaris –CCOO, UGT i USO – i la Cimera Social, que agrupa 150 organitzacions. Nuet ha declarat que EUiA treballarà per l’èxit d’una mobilització que considera “justa”. Així, ha denunciat que “els governs de CiU i PP han burlat la democràcia” en aplicar unes retallades que no eren en els programes electorals d’aquests partits. El dirigent d’EUiA ha insistit que s’hagués d’haver consultat a la ciutadania l’aplicació d’unes mesures que “alteren els drets de les persones”, tal i com venen plantejant els sindicats, la coalició ICV-EUiA i IU, juntament amb altres organitzacions socials.

Davant la manca de “legitimitat democràtica” d’uns governs que “vulneren els drets socials bàsics”, una vaga general “ciutadana” cobra tot el sentit, segons Nuet, que ha remarcat el suport a la convocatòria per part de la Confederació Europea de Sindicats (CES), que impulsarà pel mateix 14N una jornada de lluita a Europa contra les polítiques d’austeritat, que en alguns països serà una manifestació i a Portugal i Espanya una vaga de 24 hores. Ara falta saber si també si sumen Grècia, Itàlia i Xipre, altres dels països del Sud “conillets d’índies de les polítiques neoliberals”, en paraules del coordinador general d’EUiA.

Nuet ha insistit que es tracta d’una convocatòria de vaga general “ciutadana” perquè “la crisi i les polítiques d’austeritat afecten a tothom”, els assalariats, les persones aturades, els petits comerciants, la joventut, els pensionistes i jubilats... En conseqüència, el dirigent d’esquerres ha cridat a participar en el 14N, “una vaga per la dignitat i també una manera d’exercir el dret ha decidir”, ha sentenciat.