Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.







Nuet presenta al nou cap de llista d’EUiA a les catalanes, Joan Mena

Acompanyat pels altres 4 primers candidats de la formació per Barcelona, Mena s’ha compromès a portar al Parlament la veu de la gent que es mobilitza
EUiA va realitzar ahir una consulta al conjunt de l’afiliació que ha refrendat amb un 79% dels vots l’acord de coalició amb ICV i amb un 85% la candidatura d’EUiA

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha presentat avui en roda de premsa als 5 primers candidats i candidates d’EUiA que concorreran als comicis catalans del 25N en la llista de la coalició ICV-EUiA. En primer lloc, Nuet ha volgut valorar el resultat de la consulta que ahir dimarts, 16 d’octubre, va realitzar la formació per a què el conjunt de l’afiliació es posicionés respecte a l’acord electoral subscrit amb ICV i la candidatura d’EUiA, que encapçala Joan Mena a proposta del darrer Consell Nacional celebrat el 10 d’octubre. Així, Nuet ha informat que la participació ha estat d’un 30% de l’afiliació al corrent de pagament -800 persones de 120 assemblees- que han votat en 37 punts d’arreu de Catalunya, en seus locals i comarcals d’EUiA. Així, l’acord polític de la coalició ICV-EUiA ha rebut un 79% de suports i la llista de candidats i candidates d’EUiA un 85%.

El dirigent d’EUiA ha destacat que tot i no haver-se presentat candidatures alternatives i haver decidit no fer primàries, el Consell Nacional va creure adient organitzar una consulta per conèixer el parer del conjunt de l’afiliació: “Un termòmetre més per comprovar que la militància corrobora les propostes de la direcció”. I vist el resultat d’aquest procés participatiu “exprés”, per a Nuet “la militància ens ha dit que anem en la bona direcció”.

En aquest sentit, en primer lloc ha valorat positivament el nou acord subscrit amb ICV el passat 12 d’octubre que considera “un pas endavant de la coalició”, enfortida i amb un millor posicionament d’EUiA, segons ha explicat. En  aquesta candidatura a les catalanes la formació tindrà “més candidats a la llista i una millor posició de sortida” amb els números 3, 8 i 9, que ocupen Joan Mena, Lorena Vicioso i David Companyon. A més, a partir d’ara “el Consell de Govern de la Coalició serà paritari i funcionarà per consens enlloc de per majories i minories” ha dit Nuet, que també ha valorat les “millores econòmiques i tècniques” de l’acord.

D’altra banda, el coordinador general d’EUiA s’ha referit al suport intern que ha rebut la candidatura de la formació. Així, Joan Mena va ser proposat per unanimitat de la comissió electoral d’EUiA en el Consell Nacional. Posteriorment, la comissió va proposar per majoria la resta de candidats i candidates i sotmetre la llista a consulta del conjunt de l’afiliació el 16 d’octubre.

Preguntat pels periodistes respecte les absències a la llista dels actuals diputats d’EUiA, Jordi Miralles i Mercè Civit, el coordinador general de la formació ha respòs que “una voluntat molt majoritària ha demanat renovació i canvi” i que en conseqüència “la direcció ha escoltat la militància, que mai s’equivoca”. Tot i així Nuet ha destacat “l’excel·lent tasca parlamentària dels nostres diputats” i ha desitjat que contribueixin en aquesta nova etapa a “altres tasques de direcció i acció política” a més d’ajudar amb la seva experiència als futurs diputats de la formació.

Nuet ha qualificat els 5 candidats i candidates que l’han acompanyat d’“esplèndids” i ha senyalat que compleixen els criteris de “renovació, gènere, experiència i pluralitat”. En definitiva, una candidatura molt renovada i molt jove, que obrirà EUiA a d’altres realitats”.

Joan Mena, cap de llista d’EUiA: “Volem ser la veu del carrer al Parlament de Catalunya”

El nou candidat d’EUiA a les eleccions catalanes, Joan Mena, ha volgut agrair el suport de l’organització a la llista que encapçala i ha explicat que EUiA vol traslladar “un missatge de responsabilitat política a la societat catalana” en el sentit de “donar respostes a la situació econòmica i nacional” que viu el país. Mena també ha destacat que les persones que conformen la llista d’EUiA són “la cara visible” d’una formació que “lluita al carrer i mobilitza i que vol transformar la societat”.

Per a Mena és el moment de “donar respostes socials i nacionals, que han d’anar de la mà”. El candidat ha reafirmat que EUiA vol ser, juntament amb ICV, “la veu del carrer al Parlament de Catalunya” i portar-hi el missatge dels qui es mobilitzen pels drets socials i laborals, així com el malestar de la majoria social envers les retallades del Govern de CiU i del Govern del PP.

En aquest punt Mena s’ha referit al seu propi cas, un professor substitut de Secundària que pertany a “un col·lectiu doblement perjudicat pels atacs del Govern Mas i la discriminació laboral”.

El cap de llista ha conclòs que la seva candidatura és “l’expressió de la voluntat d’EUiA de lluitar pels drets de la gent al carrer i al Parlament”.
Qui són els candidats i candidates d’EUiA
El cap de llista d’EUiA (número 3 a la candidatura d’ICV-EUiA) és en Joan Mena (37 anys), actual responsable d’Educació de la formació, regidor d’EUiA a Sabadell i membre del grup de treball d’Educació del Partit de l’Esquerra Europea (PEE). Mena és professor interí de Llengua Castellana i Literatura a Secundària. Actualment treballa a l’IES Ferran Casablancas de Sabadell.
La número 2 d’EUiA (que ocuparà el 8è lloc a la llista de coalició) és Lorena Vicioso (30 anys), coordinadora d’Alternativa Jove, l’organització juvenil d’EUiA, llicenciada en Sociologia i especialitzada en Polítiques Públiques. Ha estat tècnica de Joventut a l’Ajuntament del Prat de Llobregat, la seva ciutat, també ha treballat al Casal de Joves d’Abrera i al departament de desenvolupament estratègic del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Col·labora en Acció Jove del Baix Llobregat (Joves de CCOO) i és membre del secretariat del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.
El tercer de la llista d’EUiA és David Companyon (52 anys), coordinador de l’Àrea de Comunicació de la formació (anteriorment responsable d’Habitatge) i conseller d’ICV-EUiA al Districte de Gràcia. Ha estat director de Màrqueting i Projecció Exterior d’Adigsa i director de Comunicació i Relacions Exteriors d’Incasòl. Participa al sindicat de CCOO i a l’associació veïnal de la Vila de Gràcia, a més d’altres entitats socials del barri.
La quarta candidata és Adriana Sabaté (30 anys), responsable de l’Àrea de la Dona d’EUiA. Graduada superior en Pedagogia Social, postgrau en Gènere i Polítiques d'Igualtat, ha treballat d’Educadora Social i actualment és responsable de la Secretaria de Polítiques d'Igualtat, Dona i Relacions de CCOO del Barcelonès. Milita en el moviment feminista.
El cinquè candidat, Josep Llavina (56 anys), és expert en Economia Social. Ha dirigit diversos projectes de cooperació internacional a l'Amèrica Llatina, Àfrica i la Unió Europea. Membre de CCOO i de l'Associació Veïnal de l'Esquerra de l'Eixample.