Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


 COMUNICAT DE LA RED SOLIDARIA
CONTRA LA OCUPACIÓN DE PALESTINA (RESCOP)

Targeta vermella al Barça per convidar al soldat israelià Gilad Shalit

Des de la Red Solidaria contra la Ocupació de Palestina (RESCOP, plataforma que aglutina a 36 de les principals organitzacions de solidaritat amb el poble palestí a l'Estat espanyol) manifestem mitjançant aquest comunicat la nostra indignació i el nostre més rotund rebuig davant la invitació del sergent israelià Gilad Shalit per part de la Directiva del Futbol Club Barcelona al Clàssic Barça-Madrid que se celebrarà el proper 7 d'octubre al Camp Nou.

Gilad Shalit, tanquista israelià en una força de combat de l'exèrcit d'ocupació, va ser fet presoner durant cinc anys. Aquest és l'únic cas israelià. No és possible de cap manera entendre, per tant, quin és el motiu que ha portat al F.C. Barcelona a estendre aquesta invitació al sergent Shalit mentre manté un silenci absolut cap als 4.660 presoners palestins que estan tancats a les presons israelianes, entre els quals hi ha 210 nens, sis dones i 20 diputats. De fet, des que la invitació s'ha fet efectiva, nombroses organitzacions solidàries amb Palestina involucrades en la campanya de Boicot, Sancions i Desinversions a Israel i a tot el món, inclosa la Palestina ocupada, han manifestat la seva oposició taxativa al fet que un membre de l'exèrcit israelià, causant i col·laborador en tantes morts, assisteixi al partit del 7 d'octubre convidat per un Club de renom i fama mundial com és el Barça. El soldat Shalit mai s'ha retractat de la seva participació en l'Exèrcit d'ocupació, ni de la seva actuació com a tanquista de bombardeig amb total impunitat en un territori de 350 quilòmetres quadrats tancats i barrats la població dels quals habita a la presó més gran i hiperpoblada del món (…)