Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



 







NOTA DE PREMSA // 17/12/12

El coordinador general de la formació, Joan Josep Nuet, aposta per construir-lo amb ICV, amb qui té previst discutir-ho en una cimera de coalició, i amb altres forces polítiques i socials com la CUP, amb qui ha acordat cercar espais de col·laboració a nivell territorial i sectorial

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha avançat avui en roda de premsa que la Comissió Nacional d’EUiA debatrà aquesta mateixa tarda sobre la concreció de la proposta aprovada fa mig any en la seva 6a Assemblea Nacional: la creació d’un nou espai de l’esquerra transformadora i ecologista a Catalunya. Nuet ha apostat per evolucionar cap a aquest nou espai amb ICV, el seu soci de coalició, i altres forces polítiques i socials. Així mateix, ha anunciat que a la reunió de la Comissió Nacional d’EUiA presentarà dues iniciatives: en primer lloc, la celebració d’una cimera conjunta amb ICV per a discutir les aportacions a aquest nou espai i com participar-hi de forma plena; i en segon lloc, explicarà els acords sorgits de la darrera trobada amb dirigents de la CUP fa unes setmanes. En concret, van tractar de trobar espais de col·laboració, més enllà del Parlament, “fent actes conjunts arreu de Catalunya -decidits des dels territoris i els sectors- per debatre sobre el nou espai amb la participació de la gent d’EUiA, la CUP, ICV i altres formacions polítiques i socials”.

A més, Nuet ha informat que l’organització independentista d’esquerres ha proposat EUiA la creació d’una associació de regidors i regidores dels països catalans –Catalunya Nord, Principat, País Valencià i Ses Illes-, amb la presentació d’un manifest i vinculacions a títol individual. El coordinador general d’EUiA ha detallat que aquesta associació, que podria ser “la primera pota del nou espai”, tindria dues fites clau: la demanda d’un referèndum d’autodeterminació i combatre les polítiques de retallades. I en conseqüència, estaria “oberta a tots els regidors i regidores que comparteixin el dret a decidir i l’oposició a les retallades”, ha afegit el dirigent d’EUiA deixant clar que la Syriza catalana per construir té per objectiu fer front a les polítiques de CiU.

D’altra banda Nuet, que ha comparegut acompanyat dels diputats de la formació, Joan Mena, Lorena Vicioso i David Companyon, ha mostrat la seva satisfacció per l’acord de funcionament del grup parlamentari d’ICV-EUiA tancat avui, coincidint amb la constitució de la Cambra catalana. De moment s’ha acordat que els diputats Joan Mena i David Companyon siguin el portaveu adjunt del grup roig i verd i el secretari quart de la Mesa del Parlament, respectivament. Els propis diputats explicaran pròximament com quedarà el repartiment de la resta de tasques parlamentàries, sobretot pel que fa a les responsabilitats en les diferents comissions.

EUiA aporta el dret a decidir a la 10a Assemblea d’Izquierda Unida.


   El coordinador general d’EUiA i fins aquest cap de setmana responsable de polítiques unitàries d’IU i coordinador dels seus grups parlamentaris, ha valorat també en la roda de premsa la participació de la seva formació en la 10a Assemblea Federal d’IU, celebrada des de divendres passat i fins ahir diumenge a Madrid. EUiA ha estat representada per 102 delegats i delegades i ha contribuït a la incorporació del “dret a decidir dels pobles” en la declaració final de l’Assemblea. En paraules de Nuet: “El nostre projecte germà (IU) no hi dóna l’esquena sinó que és aliat dels catalans i catalanes en favor de l’exercici del dret a decidir”.

De la mateixa manera, EUiA s’ha compromès ha fer una contribució pròpia a la conferència sobre model d’estat aprovada en la 10a Assemblea d’IU i que se celebrarà en un termini d’entre 6 mesos i un any. Així, Nuet ha anunciat que un equip integrat per dirigents de la formació i experts de fora de la mateixa serà l’encarregat d’elaborar una ponència centrada en el federalisme plurinacional.

Nuet ha destacat per acabar que a l’Assemblea d’IU s’hagi presentat “per primera vegada en 24 anys” una llista única, encapçalada per Cayo Lara el reelegit coordinador federal. Segons ha conclòs el dirigent d’EUiA, això ajuda a “una projecció pública més potent” de la formació d’esquerres, que en breu composarà els seus òrgans de direcció i on EUiA tindrà un 10% de representació.

Nota de premsa de EUiA.