Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Intervenció en el consell nacional d'EUiA del nou diputat, Joan Mena. A la mesa Grego Belmonte, d'Organització, Mireia Rovira, d'Internacional, JJ Nuet, coordinador general, i Àngels Tomás de Solidaritat.


El Coordinador General d’EUiA ha explicat que el Consell Nacional de la formació, reunit avui, dóna suport a la campanya ‘STOP bales de goma’ i que demanaran la dimissió del conseller Puig quan es constitueixi el Parlament pel cas de la ciutadana que va perdre un ull en la manifestació del 14N . 


En el contacte informatiu que ha ofert avui en el marc del Consell Nacional d’EUiA el seu coordinador general, Joan Josep Nuet, s’ha mostrat “molt content pel resultat de les eleccions del 25N” i en concret pels “16 diputats de l’esquerra transformadora que a partir d’ara hi haurà al Parlament de Catalunya”, en referència als 13 d’ICV-EUiA i als 3 de la CUP. Nuet ha instat a que les esquerres impedeixin que “les retallades puguin tornar a governar” el nostre país i siguin “un govern alternatiu que diu no a les retallades i a les polítiques d’austeritat”, juntament amb els moviments socials amb qui han lluitat al carrer en els 21 mesos de govern de CiU. “Hem de ser un tàndem indestructible i un veritable govern alternatiu que aïlli a CiU i PP”, ha desitjat Nuet.

El dirigent d’EUiA ha insistit en fer valdre aquesta aliança sociopolítica al Parlament i al carrer i pel que fa a les primeres iniciatives que la coalició ICV-EUiA vol portar a la cambra catalana, Nuet ha destacat la constitució d’un front antiretallades, un acord contra la corrupció i un pacte nacional pel dret a decidir.

Nuet ha demanat així mateix que el conjunt de l’esquerra al Parlament no col·labori amb les polítiques de retallades i en conseqüència no doni suport a Mas en l’investidura. “En aquesta legislatura s’ha de notar el que la ciutadania ha dit a les urnes el 25N: que hi ha una altra política possible, una política alternativa a la de CiU, aliada amb les plataformes que es mobilitzen al carrer, com la PAH, la gent que defensa la salut i l’educació públiques, la que va fer la vaga general el 14N...”, ha senyalat el dirigent d’EUiA i ha conclòs: “Aquesta és l’alternativa de país no pas la de CiU amb el suport d’algun partit d’esquerres”, en referència a ERC.

Per acabar, Nuet ha destacat que el Consell Nacional d’EUiA s’ha posicionat en favor de la campanya ‘STOP bales de goma’ i s’ha solidaritzat amb Esther, la ciutadana que va perdre l’ull en la manifestació de la vaga general del 14N per l’impacte d’una pilota de goma de les que utilitzen els mossos d’esquadra. El coordinador general d’EUiA ha informat que quan es constitueixi el nou Parlament els diputats de la formació demanaran la dimissió del conseller d’Interior, Felip Puig, per aquest succés.


De la web d'EUiA 


Més informacions a :  

http://www.que.es/barcelona/201212011516-euia-aboga-tandem-indestructible-izquierdas-epi.html

http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1306109

http://ecodiario.eleconomista.es/espana/noticias/4441233/12/12/EUiA-aboga-por-un-tandem-indestructible-de-las-izquierdas-alternativo-a-los-recortes.html