Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.




Nuet reclama “una gestió compartida” del procés pel dret a decidir i la inclusió de la societat civil catalana
El coordinador general d’EUiA, que ha criticat les primeres mesures retalladores anunciades pel Govern de CiU, ha mostrat així mateix el seu interès per la proposta de trobada de les esquerres llançada per Avancem
En la roda de premsa que ha ofert aquest dilluns, el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha carregat contra la reducció pressupostària i les primeres mesures anunciades pel nou Govern de CiU, que ha titllat de “decebedores”. Per al dirigent d’EUiA i diputat al Congrés “darrere el discurs maquillat del president Mas per Nadal ja hem vist que hi ha el rostre del conseller Mas-Colell, que anuncia més retallades i mes acomiadaments d’empleats públics”.
Respecte al repte de fer avançar el dret a decidir en aquesta legislatura, Nuet ha apostat per“una gestió compartida del procés” i ha situat que a més de l’escenari parlamentari –on la coalició ICV-EUiA proposa la creació d’una comissió específica- s’ha de comptar amb la societat civil:“amb qui demana la consulta i amb aquells que a més són crítics amb les retallades, com els sindicats”.
Preguntat per les polèmiques declaracions del ministre de Defensa, Pedro Morenés, i el discurs del rei Joan Carles I en motiu de la Pasqua Militar –ambdós han alertat del‘perill secessionista’ a Catalunya-, Nuet ha declarat: “el que cal és visualitzar les forces armades com a garantia dels drets democràtics enlloc de convocar vells fantasmes” i ha afegit que EUiA demanda una reforma de la Constitució en què “se suprimeixi que l’exèrcit ha de ser garant de la unitat d’Espanya”.



Trobada de les esquerres
D’altra banda, Nuet s’ha referit a la proposta de trobada de les esquerres llançada aquest cap de setmana per Avancem. El dirigent d’EUiA ha mostrat el seu interès i ha declarat que l’aliança nacional i de progrés que vol constituir el moviment liderat per Joan Ignasi Elena està “en la línia de la proposta unitària” que la seva formació defensa “des de sempre i especialment des de la 6a Assemblea Nacional”, celebrada ara fa 7 mesos. Així, Nuet ha explicitat la voluntat d’EUiA de participar en “totes les trobades de reflexió del conjunt de les esquerres catalanes”, i ha recordat que la seva Comissió Nacional va aprovar recentment promoure debats locals i sectorials amb la CUP i altres forces. La formació també està treballant amb ICV, el seu soci de coalició, la celebració d’una cimera per a posar en comú la concepció d’un nou espai de l’esquerra catalana transformadora i ecologista.
El dirigent d’EUiA ha dit així mateix que en els pròxims dies vol mantenir una trobada amb Avancem“per conèixer directament” la proposta del col·lectiu socialista.
L’escàndol del fitxatge de Rodrigo Rato a Telefónica
Per acabar, Nuet ha volgut fer palesa la seva indignació pel recent ‘fitxatge’ de Rodrigo Rato, ex president de Bankia, per part de Telefónica. En paraules del diputat, la companyia espanyola “li dóna un premi a un dels pitjors gestors financers del món”. Nuet ha sentenciat: “És un escarni que Telefónica doni un càrrec de confiança a qui hauria de ser a la presó”-per les querelles presentades contra Rato per la seva gestió a Bankia- quan ha presentat un ERO que afecta a més de 6.000 treballadors i acomiada empleats de baixa per malaltia tenint beneficis”.