Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El Partit de l'Esquerra Europea, en cooperació amb el Fòrum de Sao Paulo, va realitzar una sèrie d'iniciatives i participar en quatre debats en el marc de la Cimera dels Pobles que es va dur a terme a Santiago de Xile els dies 25-26 i 27 gener 2013.

Aquesta presència es dóna a la continuïtat de la participació activa del PIE a aquests espais de convergència de les forces socials, sindicals i polítiques que proposen una nova relació entre els pobles d'Amèrica Llatina fundades en la solidaritat, la justícia, la cooperació i la complementarietat i que lluiten contra l'hegemonia neoliberal.

Rebutgem els projectes de la Unió Europea per a Amèrica Llatina que pretenen consolidar el neo colonialisme, els privilegis de les transnacionals i perpetuar el pillatge dels recursos naturals d'aquesta regió.

El PEU fa seva les proposicions de la Cimera dels Pobles a favor d'un nou model de desenvolupament que permeti la conquesta de nous drets per als treballadors i per a les treballadores i també nous drets econòmics, socials, mediambientals i culturals

El PIE expressa tota la seva solidaritat amb el poble Maputxe i les seves reivindicacions de respecte dels seus drets així que amb les lluites del pobles xilè, de la seva joventut perquè un altre Xile sigui possible.

Font: European Left