Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Nics Anastasiades (DYSI) acaba de ser elegit President de la República de Xipre, amb el 57,5​​% dels vots, contra 42,52% per Stavros Males, el candidat de l'esquerra, amb el suport del partit AKEL observador al PEE.

El Partit de l'Esquerra Europea està molt preocupat per l'elecció d'un president de dretes, "home de confiança" dels líders europeus, al capdavant de la República de Xipre.

La seva manca d'una visió clara en contra de l'ocupació militar del nord de Xipre per la pro-OTAN Turquia, en una posició molt tensa geopolítica, així com la que va assumir per la seva submissió als mandats de la Troika són molt preocupants. Després del descobriment l'any passat d'un jaciment de gas natural de gran magnitud, la victòria d'una dreta al servei dels empresaris és una amenaça a la sobirania energètica del poble de Xipre i al desenvolupament econòmic del país.

Stavros Males aconsegueix un resultat ben significatiu, malgrat el xantatge dels ministres de Finances de la zona euro, pel que fa al "rescat" i de que no hi ha hagut indicacions de votar-lo per part per la Democràcia Social (EDEK) de la illa cara a la 2 ª ronda. Una majoria dels votants, però, han decidit l'opció de votar Males, el que obligarà a una oposició xipriota que ha de ser fortament mobilitzada per protegir el saqueig del seu país.

El Partit de l'Esquerra Europea dóna la benvinguda al President sortint, el comunista Demetris Christofias, qui va fer tot el possible a la crisi, per protegir els drets socials i la sobirania del poble de Xipre.

Amb AKEL, el PEE seguirà lluitant en aquest context, pels drets dels xipriotes en una Europa dels pobles, per la pau i la seguretat a la regió, per a la reunificació de l'illa.

Partit de l'Esquerra Europea