Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El proper dimecres 13 de març la Fundació L'Alternativa organitza un col·loqui sobre el recent procés de pau a Colòmbia, obert fa uns mesos a Noruega i seguit a l'Havana, entre representants del Govern Colombià i de les FARC. En el col·loqui del dimecres participarà Maria Cepeda. Maria Cepeda, es membre del Comité Central del Partit Comunista Colombiá, és filla del que va ser Senador de la Unió Patriòtica (UP), Manuel Cepeda assassinat el 9 d'agost de 1994. Dades independents estimen que el nombre de víctimes de la violència política entre 1988 fins a 1991, va ser d'uns 14,000 colombians i colombianes. Cap a 1994, les dades calculades per organitzacions de drets humans situen la quantitat de morts per violència política en 20,000. Maria Cepeda és una gran defensora dels Drets Humans i una incansable lluitadora per la Pau a Colòmbia.

La Plataforma Europea per la Pau, i de la que Maria Cepeda es membre, va ser formulada per un conjunt d'organitzacions socials i polítiques a la ciutat d'Oslo Noruega al començament d'octubre, demanda participació de la societat civil, cessament al foc per garantir el millor ambient per als diàlegs i des de l'exterior, tenir en compte la situació social i política dels milions de migrants colombians que per causes del conflicte del país no troben un espai en la seva pròpia pàtria.

Col·loqui: cap a la pau a Colòmbia: "Dones teixint la Pau"

Presenta:
Asun Garcia, Vicepresidenta de la Fundaciò L'Alternativa
Ponència central:
- MARÍA CEPEDA CASTRO,
Membre Comitè Central del Partit Comunista a Colòmbia i de la Coordinació del PCC a Europa
Modera:
Betty Puerto Barrera, Defensora de Drets Humans i membre de Colombia en Pau
Intervencions:
Tica Fonts, Institut Català Internacional per la Pau
Àngels Tomàs, Responsable de Solidaritat i Pau d'EUiA
Mireia Rovira, Responsable Internacional d'Esquerra Unida

Dimecres 13 de Març a les 19.00 a la Casa Elizalde de Barcelona