Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Colòmbia en Pau neix en el marc de les actuals negociacions de pau que s'estan desenvolupant entre el Govern de Colòmbia i la guerrilla de les FARCEP. Amb una caminada simbòlica, des de la porta del Museu Nacional d'Art de Catalunya fins al Fossar de la Pedrera (Cementiri de Montjuïc), s'inicien les activitats de Colòmbia en Pau a Barcelona aquest diumenge 17 de març a les 11 hores.
Colòmbia en Pau neix en el marc de les actuals negociacions de pau que s'estan desenvolupant entre el Govern de Colòmbia i la guerrilla de les FARCEP.
És un espai de treball que agrupa diferents organitzacions socials catalanes, i ciutadans i ciutadanes residents a Catalunya amb un objectiu comú: El suport a la sortida política i dialogada del conflicte armat colombià per a la construcció d'una pau estable, justa i duradora en aquest país.
Amb l'acte de presentació de diumenge -que comptarà amb la presència de la directora de l'Institut Català Internacional per la Pau, Tica Font-, es farà públic el manifest de Colòmbia en Pau, llegit per l'escriptora catalana Lolita Bosch. Al mateix temps, es realitzarà un acte simbòlic per a la recollida d'adhesions entre les persones assistents, com una mostra de solidaritat per part dels i les residents a Catalunya a favor de la Pau a Colòmbia. També s'explicarà de quina manera moltes més persones poden fer part d'aquesta mobilització social.
Fins ara, aquesta iniciativa ciutadana ha rebut el suport de diverses expressions socials interessades en la pau i els drets humans a Catalunya, com la Taula Catalana per la Pau i els drets Humans a Colòmbia, entre altres plataformes i organitzacions. És un espai format per artistes, creadors/es, estudiants/es, professors/es, periodistes, grups de dones i de joves, institucions acadèmiques, sindicats, associacions d'immigrants, entitats que donen suport a processos d'exili i refugi, així com formacions polítiques, de solidaritat i de cooperació internacional, que treballen en suport a la resolució dels conflictes, la reconciliació i la pau.
Pel que fa al treball que realitzarà a partir d'ara Colòmbia en Pau es destaca l'impuls de tres tipus d'accions:

1. Una campanya de comunicació que cerca l'adhesió de persones i
organitzacions de Catalunya a la mobilització per la pau, pels diàlegs entre el
govern i les guerrilles de Colòmbia, i per la participació de la societat civil
colombiana en la construcció de la pau del seu país. Per això, es farà una
recollida massiva de signatures i accions de mobilització com una concentració a favor de la pau, que es realitzarà el proper 9 d'abril a la Plaça Sant Jaume,coincidint amb una gran Marxa per la Pau que es realitzarà aquell mateix dia a la ciutat de Bogotà.

2. Generació d'espais per a la realització de propostes dels colombians i colombianes residents a Catalunya sobre els temes de discussió en les actuals negociacions i sobre la pau de Colòmbia en general. Amb aquesta finalitat s'està organitzant un primer seminari sobre les víctimes del conflicte armat, justícia i reparació, que es realitzarà a la Universitat de Barcelona el proper 5 d'abril.

3. Activitats per promoure a Catalunya la informació, l'anàlisi i la reflexió sobre el conflicte armat colombià i els processos de pau, mitjançant tertúlies i conferències obertes, que s'estan programant per començar durant el proper
mes de maig.