Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Raval, que aglutina un ampli ventall d’entitats socials i polítiques del barri, continua la seva campanya de denúncia davant l’agressió nazi produïda el passat 7 de gener.

S’ha enviat una queixa al Síndic de Greuges de Catalunya, per expressar la preocupació davant l’aparent impunitat de l’agressió: “Pensem que, en la mesura que quedin impunes aquests actes, fets com aquests es poden anar produint cada vegada amb més freqüència i d’aquesta manera trencar la pau social i el clima de convivència desitjable en tota societat, però més en un barri com el del Raval on hi ha tanta diversitat cultural.” (Veure la queixa completa a baix).

UCFR Raval duu a terme altres activitats dins d’aquesta campanya.

El proper dimarts, 19 de març, se celebra a la UB Raval un acte públic, amb el títol: “Com podem combatre el racisme i el feixisme?” Les intervencions inclouran: l’Enric Pubill, President de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme; el Cristóbal Laso, Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya i la Rosa Cañadell, portaveu d’USTEC. Més detalls a baix.

També s’està organitzant, com a part d’aquesta campanya, un concert sota el lema “Raval viu i conviu: volem un barri sense nazis”, la tarda-vespre del dissabte 11 de maig, en una plaça del barri. Es comunicaran més detalls durant les properes setmanes.

Finalment, activistes d’UCFR Raval participaran a l’Assemblea especial d’UCFR el proper dissabte 23 de març, que té l’objectiu de crear “una campanya ciutadana i veïnal per tancar la llibreria nazi Europa [a Gràcia]. Aquest local, del nazi condemnat Pedro Varela, no és simplement una llibreria, sinó una peça clau en la difusió d’idees que fomenten el genocidi i en la formació de noves generacions de nazis.” (Esdeveniment a Facebook: https://www.facebook.com/events/360523420727589/) És a dir que els nazis —com els que sembla van dirigir l’agressió al Raval— no surten del no res. Són formats a llocs com la “llibreria” nazi de Gràcia o el “centre social” nazi del Clot. Per això, la resposta a aquestes agressions també ha d’incloure l’eliminació dels locals nazis de la ciutat.



Acte Públic: Com podem combatre el racisme i el feixisme?

Arran de les recents agressions nazis al Raval i Sant Antoni, i amb motiu del dia internacional contra el racisme (21-M):

Acte Públic, dimarts, 19 de març, 19h · Universitat de Barcelona, El Raval (C/ Montalegre)

Intervindran:
Rosa Cañadell, portaveu d’USTEC
Cristóbal Laso, Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya
Enric Pubill, President de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme
Beatriu Guarro, SOS Racisme
Eva Lázaro, Assocació per a joves TEB - RavalNet
David Karvala, Unitat contra el feixisme i el racisme, El Raval

https://www.facebook.com/events/348702128568134/


Unitat contra el feixisme i el racisme
http://unitatcontraelfeixisme.org
http://www.facebook.com/unitatcfr
http://twitter.com/#!/UnitatvsRacisme

UCFR Raval, 12 de març de 2013