Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El PCC fa una crida a les forces socials i polítiques progressistes de Veneçuela a mantenir la unitat i la calma, a no caure en les provocacions bel•licistes d'una oligarquia reaccionària, i a la comunitat internacional a recolzar a la democràcia, i per tant a Maduro.

Des de fa temps la desestabilització econòmica , política i social als països llatinoamericans es un dels objectius del imperialisme. No es nou aquest intent, ho han aconseguit a Hondures, i Paraguai amb governs legítims Ho van intentar a Equador i també a Veneçuela . És una constant promoguda per les elits del país amb la connivència d'interessos econòmics i polítics transnacionals, també del Govern espanyol, resulta injustificable les declaracions del ministre d'afers exteriors, així com l'actitud dels mitjans de comunicació donant cobertura a la reacció colpista de l'oposició veneçolana.

Sense cap dubte Nicolás Maduro ha guanyat les eleccions , amb un dels sistemes de vot i recompte més avançat, precís i verificable del món. Es fa evident la inconsistència i la mala fe de la denúncia de frau de l'oposició.

La importància geoestratègica, el paper polític que juga Veneçuela en aquets moments en el Continent Llatinoamericà i els recursos naturals i energètics veneçolans són prou coneguts per tothom. Veneçuela es el 7e. país productor de petroli del Mon però un dels primers en reserves de petroli.

La violència opositora, que encapçalada el Sr. Capriles, ha deixat com a resultat prop d'una desena de persones mortes, desenes de ferides, i un mon de detinguts, s'han produït actes de sabotatge i han estat atacades diferents seus polítiques bolivarianes; n'han quedat afectats el subministrament d'aliments, mitjans de comunicació, i també
equipaments públics com ara centres de salut.. Tot això ens recorda el darrer intent de cop d'estat, l'any 2002,

El PCC fa una crida a les forces socials i polítiques progressistes de Veneçuela a mantenir la unitat i la calma, a no caure en les provocacions bel•licistes d'una oligarquia reaccionària, i a la comunitat internacional a recolzar a la democràcia, i per tant a Maduro.

El PCC confia en la institucionalitat i el patriotisme de Veneçuela i que la Força Armada Nacional Bolivariana mantingui el respecte a les lleis i a la decisió popular reflectida el passat 14 d'abril amb la victòria de Nicolás Maduro com a president.NO AL COP D'ESTAT! PROU COMPLICITATS!

VISCA LA REVOLUCIÓ BOLIVARIANA!


Partit dels i les Comunistes de Catalunya

Barcelona, 17 d'abril de 2013


Traducción al español
Comunicado del Partido de los y las Comunistas Cataluña ante el nuevo intento de
golpe de estado en Venezuela.


Desde hace tiempo la desestabilización económica, política y social en los países latinoamericanos es uno de los objetivos del imperialismo. No es nuevo este intento, lo han conseguido en Honduras, y Paraguay con gobiernos legítimos Lo intentaron en Ecuador y también en Venezuela. Es una constante promovida por las élites del país con la connivencia de intereses económicos y políticos transnacionales, también del Gobierno español, resulta injustificable las declaraciones del ministro de asuntos exteriores, así como la actitud de los medios de comunicación dando cobertura a la reacción golpista de la oposición venezolana.

Sin duda Nicolás Maduro ha ganado las elecciones, con uno de los sistemas de voto y recuento más avanzado, preciso y verificable del mundo. Se hace evidente la inconsistencia y la mala fe de la denuncia de fraude de la oposición.

La importancia geoestratégica, el papel político que juega Venezuela en estos momentos en el Continente Latinoamericano y los recursos naturales y energéticos venezolanos son
suficientemente conocidos por todos. Venezuela es el 7e. país productor de petróleo del Mundo pero uno de los primeros en reservas de petróleo.

La violencia opositora, que encabezada el Sr.. Capriles, ha dejado como resultado cerca de una decena de personas muertas, decenas de heridos, y varios detenidos, se han producido actos de sabotaje y han sido atacadas diferentes sedes políticas bolivarianas; han quedado afectados el suministro de alimentos, medios de comunicación, y también equipamientos públicos como centros de salud .. Todo esto nos recuerda el último intento de golpe de estado, en el año 2002,

El PCC hace un llamamiento a las fuerzas sociales y políticas progresistas de Venezuela a mantener la unidad y la calma, a no caer en las provocaciones belicistas de una oligarquía reaccionaria, ya la comunidad internacional a apoyar a la democracia, y por lo tanto a Maduro.

El PCC confía en la institucionalidad y el patriotismo de Venezuela y que la Fuerza Armada Nacional Bolivariana mantenga el respeto a las leyes ya la decisión popular reflejada el pasado 14 de abril con la victoria de Nicolás Maduro como presidente.NO AL GOLPE DE ESTADO! BASTA COMPLICIDADES!

VIVA LA REVOLUCIÓN BOLIVARIANA!


Partido de los y las Comunistas de Cataluña

Barcelona, ​​17 de abril de 2013